KıbrısManşet

Sol Hareket: Soğuk savaş döneminden kalma argümanlar ile özgür gazeteciliği susturamazsınız

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, önemli bir gazetecilik örneği gösteren ve AKP’nin irademize müdahalelerini haberleştiren Özgür Gazete ve gazeteci Pınar Barut ve Duygu Alan’ı hedef göstererek tehdit eden Başbakan Ersin Tatar’ı kınadıklarını belirterek, “Soğuk savaş döneminden kalma argümanlar ile özgür gazeteciliği susturamazsınız” dedi

“Gazetecileri, gazeteciliklerini yaptıkları için ajan ilan etmek, yabancı istihbarat örgütlerine çalışmakla itham etmek ve tehdit etmek, tüm gazetecilere göz dağı vermeyi,basın ve düşünce özgürlüğüne ise darbe vurmayı hedeflemektedir” diyen Korkmazhan,  “Özgür Gazete ve Gazeteci Sn. Pınar Barut ve Sn.Duygu Alan yalnız değildir. Olası bir baskı veya saldırı girişimi karşısında bizi bulacaksınız” dedi.

Müdahaleler 11 Ekim’de sandığa gömülecek

AKP hükümetinin Kıbrıslı Türk toplumunun iradesine ve yaşam biçimine müdahalelerinin 11 Ekim’de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gömüleceğini vurgulayan Korkmazhan, Kıbrıslı Türk toplumunun iradesine, çağdaş, demokratik, laik ve özgürlükçü yaşam biçimine yönelik müdahaleleri geçmiş örneklerde olduğu gibi bir kez daha boşa çıkaracağını kaydetti.

11 Ekim’de gerçekleşecek seçimin, seçim olmanın ötesinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgalayan Korkmazhan, “11 Ekim’de toplum olarak çağdağ, demokratik, laik ve özgürlükçü bir geleceğe, kapsamlı bir çözüme mi yoksa Vilayet olmaya doğru mu yol almak istediğimizi oylayacağız” dedi.

Korkmazhan, tüm toplumu sandıklara giderek oy vermeye, iradesine ve ülkesine sahip çıkmaya ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı’yı desteklemeye çağırdı.











Başa dön tuşu