KıbrısManşet

Harmancı, Suriçi gölgelendirme projesinden ilk görselleri paylaştı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, bölgede ekonomik kalkınma ve daha kaliteli zaman geçirilmesini sağlayacak olan Surlariçi Gölgelendirme Projesi‘nin ilk görsellerini paylaştı

Harmancı: Projenin fonunun sağladık, ihaleye çıktık

Sosyal medya hesabından projeyle ilgili ilk görselleri paylaşan Harmancı, Lefkoşa’nın gözbebeği Surlariçi bölgesinde yayalaştırma adımına paralel yaptıkları kapsamlı çevre düzenlemesi sonrasında, bölgenin kalkınmasında büyük etkisi olacak olan gölgelendirme projesinin fonunu sağladıklarını ve ihalesini çıktıklarını açıkladı.

Harmancı, “Lokmacı Sınır Kapısı’ndan, Bedesten’e, Büyük Han ve Kumarcılar Hanı’ndan, Saray Otel güzergahına kadar olan bölge gölgelendirmeye kavuşacak” dedi.

“Ekonomik devinim için çok büyük bir adım”

Bu proje sonrası yayaların geçişlerine engel olan büyük şemsiyelerin ortadan kaldırılacağını belirten Harmancı, esnaf ve yurttaşların daha çok ve daha kaliteli zaman geçirmesinin sağlanacağını söyledi.

Harmancı, “Yaklaşık 4 milyon Türk Lirası’na mal olacak olan ve AB finansmanı ile gerçekleşecek proje sonrasında bölgenin dokusunu olumsuz etkileyen cepheler konusunda somut adımlar atılmaya başlanacak. Ekonomik devinim için çok çok büyük adım” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu