KıbrısManşet

Harmancı: Göreve geldiğimde buralarda örümcekler cirit atıyordu

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Bandabuya Çarşısı ile ilgili ortaya atılan gerçek dışı iddialara verdiği yanıtla, ‘peşkeş’ denilen sürecin ihale dönemini ve kazanımları anlattı

Harmancı: Göreve geldiğimde buralarda örümcekler cirit atıyordu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, asılsız iddiaların gerçekmiş gibi yazıldığın, Lefkoşa’da toptancı hali varmış da, onu bozup birine verdiği gibi bir imaj yaratıldığını söyledi.

Kendisinin göreve geldiğinde örümceklerin cirit attığı koskocaman hanlar olduğunu hatırlatan Harmancı, bu alanın da 4 farklı işletmeye meyhane ve bar olarak kiralandığını ve bu kiracıların da hava parası karşılığında buraları başkalarına devrettiğini anlattı.

“Hem dokuya uygun hem de belediyemize gelir getirecek bir ihale yaptı”

Çok inançlı bir şekilde yılmadan usanmadan buranın hukuki sıkıntılarını çözdüklerini belirten Harmancı, belediyenin olanaklarıyla giriş bölümüne bir oda tiyatrosu kazandırdıklarını, bununla birlikte bölgedeki diğer tüm girişimcilere cesaret verdiklerini ve bu sokağın geri dönülemez bir biçimde gelişmeye başladığını belirtti.

Harmancı, “Atıl durumda bulunan diğer hangar kısmı için AB ile uzlaştık ve yaratıcı girişimcilik merkezi kurulmasına karar verdik. Sonra AB fikir değiştirdi ve proje yürümedi. Bizde bölgedeki genç girişimcileri destekleyebilecek bir ihale hazırladık. Hem dokuya uygun hem de belediyemize gelir getirecek bir ihale yaptık.
İhaleye teklif verebilecekler geniş bir çerçeve de teklif verebilme şansı da tanındı” dedi.

“Peşkeşe bakın ki 942 bin 230 pound yatırım oldu”

Eğitim, sanatsal faaliyetler, turizmin ve kültürel mirasın korunması gibi faaliyetlerde bulunmak isteyen herkesin teklif verebileceği bir ihale açıldığını söyleyen Harmancı, bunun da daha önce cafe ve meyhane olarak işletilen yer için olduğunu belirtti.

Harmancı, “Peşkeşe bakın ki Lefkoşa Türk Belediyesi eski binasına 942 bin 230 (11 milyon 414 bin Türk Lirası) pound yaklaşık yatırım yaptırırken olurken 5 yılı peşin ödenmek kaydı ile ayda yaklaşık 30 bin Türk liralık aylık gelire de sahip oldu. (15 yıllık kiralama, Bakanlar kurulu onaylı)” dedi.

“İhaleyi canlı yayında duyurduk ama idrak edemediler”

Harmancı ayrıca, belediyenin oda tiyatrosunun kullanım hakkının da sözleşmenin ana unsuru olarak yerini aldığını vurgulayarak, ne mazilerinde gram haram bulamayanların, 2 Haziran tarihinde canlı yayınla duyurdukları ve büyük bir başarı örneği olarak gururlandıkları bu ihalenin, KKTC’deki vurgun peşkeş, düzenbaz ve rantçılarına karşı bembeyaz bir örnek teşkil ettiğini de idrak edemediklerini söyledi.

Harmancı, “Örümcek ağları ile örülmüş bir yerden bu mekanı ve şehri tekrar diriltmek kolay değil. Kan emiciler, düzenbazlar, yalakalar ve oligarkların paralı tetikçilerinin arasında kurumumuzu hep örnek teşkil edecek şekilde yönetmeye çalıştık, ayakta tuttuk, geliştirdik, hep şeffaf ve yalın olduk. Bataklığınızın kurutulması için çok mücadele etmek gerek. Her yer kuşatılmış bu doğru lakin bu ülke de size bırakılmayacak kadar güzel” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu