Kıbrıs

“Bir Yılan Hikayesi: PANDEMİ HASTANESİ”


Sağlık eski Bakanı Filiz Besim, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Pandemi Hastanesi’nin yapımını yılan hikayesine benzetti

Bir Yılan Hikayesi: PANDEMİ HASTANESİ

Besim’in açıklaması şu şekilde;

“Tam 6 aydır Pandemi hastanesi tartışıyoruz. Bir haftada, 15 günde kurulan Pandemi hastanelerini ekranlarda izledik. Ayrı bir Cavid-19 hastanesi neden çok önemlidir?
Çünkü bulaşma riski çok yüksek olan Covid-19 virüsü taşıyıcı hastalarımızı, diğer hastalarımızı ve sağlık personelimizi koruyarak tedavi edebilmemiz için ayrı bir hastanede izole etmeye ihtiyacımız vardır.

Aylar süren tartışmalardan sonra Sağlık Bakanlığı ve hükümet Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi içinde dere yatağının hemen yanında Pandemi Hastanesi için “start” verildiğini açıkladı.
Elbette ki tüm toplumun belleğinde hastanede yaşanan sel felaketi vardır. İnşaat Mühendisleri odası ısrarla oranın dere yatağı ağzı olduğunu ve sel baskını riskini vurguluyor.
Olumlu düşünmek ve yapıcı olmak istiyorum.

“Sel baskını riski olmayan bir yere yapılabilir”

Pandemi Hastanesinin Burhan Nalbantoğlu yerleşkesi içinde olması gerek insan, gerekse cihaz ve laboratuvar kaynaklarının kullanımı açısından uygundur. Ancak yapılacağı yere kesinlikle zemin etüdleri çok net bir şekilde yapıldıktan sonra karar verilmelidir. Eğer ki zemin etüdleri yapılmışsa ve gereken bilimsel veriler sayın sağlık bakanının elinde ise, bu bilgiler gerek toplum, gerekse İnşaat Mühendisleri ile şeffaf bir şekilde paylaşılmalıdır.

Burhan Nalbantoğlu Yerleşkesi çok büyüktür. Dereden daha uzağa sel baskını riski olmayan bir yere yapılabilir.
Toplumsal birlikteliğe, kollektif şeffaf, bilimsel ama bir o kadar da ivedi kararlar almaya çok ihtiyacımız var.
Sağlıkta yeni bir başarısızlığa hiç kimsenin tahammülü yoktur.
İnanın bu kış hiç kolay olmayacak.










Başa dön tuşu