KıbrısManşet

Taçoy: Basından öğrendim ve şakadır herhalde dedim

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, Başbakan Ersan Saner’in kurultay hesapları dolayısıyla hükümetin istifasını verdiği kanaatinde olduğunu söyledi

Taçoy: Basından öğrendim ve şakadır herhalde dedim

Havadis Web TV‘de Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Taçoy, Başbakan Ersan Saner‘in Parti Meclisi’ne ya da diğer organlarına danışmadığını ve hükümeti bozma kararı aldığını söyledi.

Taçoy, “İstifa kararını Yedikonuk’ta bir cenazedeyken basından öğrendim ve şakadır herhalde dedim. Saner’in istifa sonrası bize sunduğu gerekçeler de şunlardı; Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ile birlikte partiye bir suçlama getirildi ve hükümet içindeki sıkıntılar, bazı kişilerin kendisine karşı gelmesi ve bunu idare edemeyecek duruma geldiği” dedi.

“Saner Kurultay hesabı yaparak istifa etti”

Yapılan toplantıda Saner’e ciddi bir eleştiri gelmediğini söyleyen Taçoy, buradaki amaç ve muradın kurultaya yönelik olup olmadığının sorgulandığını söyledi.

Taçoy, “Sayın Başbakan istifa etmeden önce PM’ye gerekçeli olarak sunmalıydı. Çünkü kendisine hükümet kurma yetkisini de veren PM idi. Amacı da diğer siyasi partilerden bir adım önde olmaktı. Ama beni maruz görsünler ve kusura bakmasınlar, benim kanaatim öyle değil. Kurultayın yapılıp yapılmayacağı noktasında Başbakan’ın Kurutay sonrası da sürecin kısa olmasından dolayı, bir hükümet değişimi olmadan bir seçime gidilebileceğini hesabını yapmıştır” dedi.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu