KıbrısManşet

Taçoy: Videoyu duydum ama takmadım

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, skandal videoyu Faiz Sucuoğlu‘ndan öğrendiğini ancak kendisinin de Başbakan Ersan Saner‘e herhangi bir şey söylemediğini belirtti

Taçoy: Kimse Türkiye’mizin adını böyle olaylara karıştırmasın

Özgür Web TV‘de Pınar Barut‘un sorularını yanıtlayan Taçoy, yapılacak kurultayda herhangi bir baskı olmadığını söyleyerek, Türkiye’nin bu olaya özellikle karıştırıldığını belirti.

Taçoy, “Hasan’ı destekliyorlar söyleminin aslı astarı yoktur. Türkiye ile arası iyi olan o Hasan Taçoy’un bir faaliyet yapmadığı ortadadır. Kimse Türkiye’mizin adını böyle olaylara karıştırmasın” dedi.

“Polisin tahkikat raporlarına bakıldığında bazı şeyleri kimin yaptığını anlamak zor değildir”

Barut’un, Sucuoğlu’nu suçlayan Saner’e neden destek verdiğini ve Sucuoğlu’nun bu olayla ilgili dahli olduğuna dair bir ıspat olup olmadığını sorması üzerine Taçoy, basında çıkan ve mahkemede sarf edilen sözleri örnek gösterdi.

Taçoy, “Kıbrıs’ın ölçek olarak küçük olması bir çok şeyin daha erken duyulmasını sağlar. Benim gibi siz de çok şey duyuyorsunuz. Bilgi kirliliği hariç herkesin nerede durduğunu görüyorsunuz. Sayın Saner’in açıklamasına ben de destek verdim. Saner, ‘Ben partimi rahatlatıyorum. Ben geri çekildim, dava aşamasına geçeceğim’ diyen bir kişidir. Polisin tahkikat raporlarına bakıldığında bazı şeyleri kimin yaptığını anlamak zor değildir. Anayasa’nın hükümlü maddesi, ‘bir iş mahkemedeyse milletvekilinin kürsü dokunulmazlığı yoktur’ der. Yapılan şeyin haklı yâ da haksız olduğu ortaya çıkar ama rakibim Sucuoğlu, yakan topu kucağından atmaya çalışmaktadır” dedi.

Siz kimden ve nereden duydunuz?: Taçoy: Video olayını Sucuoğlu’ndan öğrendim ama ben de Saner’e gitmedim

Barut’un, Sucuoğlu’nun suçlanmasına sebep olarak ‘olayı bildiği halde Saner’e iletmemesi’nin gösterildiğini ancak ilk günden itibaren kendisinin de olayı bildiğini söylediğini hatırlatması üzerine Taçoy, bu olayın ortaya çıkıp konuşulduğunun söylendiğini ancak kendilerinin olduğu çevrelerde bunların konuşulmadığını söyledi.

‘Siz kimden ve nereden duydunuz’ sorusu üzerine ise Taçoy, videoyu Sucuoğlu’nun kendisine söylediğini ifade etti;

“Tüzük kurultayında Sucuoğlu bana ‘bir video var duydun mu’ dedi, ben de takmadım. Saner’e de gidip bir şey demedim. Ben herhangi bir şekilde bunu takmış olsaydım gider ben de o insanlarla toplantı yapardım. Bana kimse gelmedi ben de haberim olmayan bir konuya müdahil olmak istemedim. Parti içindeki herkes biliyordu söylemi doğru mudur bundan emin değilim. Ama beni bu konuda kimse ne aradı ne sordu ne ulaştı” ifadelerini kullandı.

“Bütün oylarına ulaşmaya çalışıyoruz”

Taçoy son olarak Saner’in yarıştan çekilmesiyle kendisinin oylarına talip olduğunu yineledi ve şunları kaydetti;

“Benim isteğim ve çalışmalarım bu yönde. Sucuoğlu da ulaşmaya çalışıyor diğer rakibim de. Bütün oylarına ulaşmaya çalışıyoruz ve bunu sandıklar kapanana kadar yapacağız. Ne kadar fazla oy alınırsa biz ona talibiz. Kitle oyları ve Saner in işaret ettiği kesimlerin oyları var ev ev geziyoruz”

Özgür Gazete











Başa dön tuşu