KıbrısManşet

Erhürman: İnsanlar çocuklarına süt alma derdindeyken, biz kablo ile elektrik konuşuyoruz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2,5 ay sürecek olan UBP-DP Hükümeti’nin programının ciddiyetten uzak olduğunu vurgulayarak, siyasetin de itibarını zayıflattığını söyledi

Erhürman: Hükümet programları siyasetin itibarını zayıflatan unsurlardan biri haline geldi

UBP-DP hükümet programının görüşüldüğü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Erhürman, son dönemlerde hükümet programlarının kamuoyu nezdinde, siyasetin itibarını zayıflatan unsurlardan biri haline geldiğini söyledi.

Erhürman, “Herhalde hepimiz biliyoruz 2,5 aylık bir hükümetin esas meselesinin memleketi selametle seçime götürmesi olduğunu. Buna rağmen bu hükümet programının da az önce bahsettiğim hükümet programları tarzının bir devamı olduğunu görüyoruz” dedi.

“Bu sonuçlar sürpriz değildir”

TL’nin değer kaybına bağlı olarak dövizdeki yükselişe dikkat çeken Erhürman, hükümetin bunun olacağını bilmeme gibi bir lüksü olmadığını eğer öyleyse başka bir alemde yaşadıklarını söyledi.

Erhürman, “Biz bunları konuştuğumuzda şimdi hükümet edenler bolibifçi kesilmişti. Bu sonuçlar sürpriz değildir” dedi.

“İnsanlar çocuklarına bez, süt alma derdindeyken, biz kablo ile elektrik konuşuyoruz”

Hükmet programında KKTC-TC Mali İşbirliği Protokolü’nün imzalanması için çalışmaların hızlandırılması maddesinin yer aldığını söyleyen Erhürman, bunda da nelerin yapılacağına dair bir öngörü olup olmadığını sordu.

Erhürman, “İç borçlanma nedeniyle oluşan ödemelerin düzenli şekilde yapılmaya devam edileceğinden bahsediliyor. Bunu hangi parayla yapacaksınız? İnsanlar çocuklarına nasıl bez, süt alacağının derdindeyken, biz 10 yıldır konuşulan Türkiye’den kablo ile elektrik konusunu konuşuyoruz 2,5 aylık hükümet programında. Biraz ciddiyet artık” dedi











Başa dön tuşu