KıbrısManşet

Erhürman: Yargı bağımsızlığına dokundurtmayız

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, gazetemizin bugün gündeme taşıdığı ‘TC Elçiliği’nin Adalet Müşaviri atadığı’ haberlerinin sorulması üzerine, yargı bağımsızlığına dokundurtmayacaklarını söyledi

Erhürman: Adalet Bakanlığı bu sistemin içerisinde olamaz”

Erhürman bugün Lefkoşa Paradise Park‘ta 23 Ocak Erken Genel Seçimlerine dair manifestolarını açıkladı.

Basın toplantısı sırasında Özgür Gazete Muhabiri Melek Arabacıoğlu‘nun “TC Elçiliğinde Adalet Müşavirliği açılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, bunu doğrulama ve teyit etme ihtiyacı içerisinde olduğu ama CTP’nin Adalet Bakanlığı konusundaki görüşünün de yüzde yüzün üzerinde net olduğu cevabını verdi.

Erhürman, “Kesinlikle Adalet Bakanlığı diye bir şey bu sistemin içinde söz konusu dahi olamaz. Bizim yargı bağımsızlığımız belli bir geleneğin üzerine oturuyor. Bu gelenek de Kıbrıs Türk yargısının geleneğidir. Dolayısıyla yargı bağımsızlığına dokundurtmayız. Bunu açık olarak söylüyorum. Büyükelçiliğe bir Adalet Müşaviri atandı mı? Atandıysa kendisine ne gibi bir görev verildi bilmiyorum ama bu konudaki görüşümüzün çok net olduğunu bir kez daha söylemek isterim”











Başa dön tuşu