KıbrısManşetSağlık

Özgöçmen: Hemşire ve ebe eksikliğinin ciddi oranda

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, hemşire ve ebe eksikliğinin çok ciddi oranda olduğunu söyleyerek, hiç zaman kaybedilmeden istihdam yapılmasını talep etti

Özgöçmen: Hemşire ve ebe eksikliğinin ciddi oranda

Sendika Başkanı Özgöçmen, ülkede, yaşlı insanların hayatlarının geri kalan dönemlerinde daha refah ve mutlu yaşayabilmeleri gerektiğini belirterek, son günlerde kamuoyuna yansıyan yaşlı bakım evlerindeki sıkıntılara işaret etti.

Özgöçmen, “Sağlık alanında unutulmaması gereken en önemli konuların başında hemşire ve ebe eksikliğinin ciddi oranda olduğu geliyor. 17 Ocak 2021’de yapılan sınavda başarı sağlayıp işe giremeyen ve mesleğini icra etmeyen 79 meslektaşlarımızın varlığı gün gibi ortadadır” dedi.

“Sınavda başarı gösterip işe alınamayan 79 meslektaşımız var”

Daha önceki alımlar neticesinde 70 puan alanlardan sonra sıranın 68 puan alanlara geldiğini, 68 puan alan 25 kişinin olduğunu belirten Özgöçmen, sağlık alanında ciddi oranda hemşire eksikliği bir gerçekken, açıklamalara yansıyan 4 meslektaşlarının değil, 68 puan alan 25 meslektaşlarının işe alınıp mesleklerini icra edebilmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Özgöçmen, “Hatta ve hatta sınavda başarı gösterip işe giremeyen 79 meslektaşımızın tamamının alınması elzemdir. Sınavda başarı gösterip işe alınamayan 79 meslektaşımızın halkımızın daha sağlıklı bir hizmet alabilmesi adına Maliye Bakanlığı’na yetki verilerek işe girmeleri sağlanmalıdır” dedi.











Başa dön tuşu