KıbrısManşet

Harmancı: Dün yaşanan vahşi cinayette 5 çocuk babasız kaldı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Halil Falyalı suikastiyle ilgili konuşarak, yapılması gerekenin belli olduğunu, bunun ‘hukukun parçası olmak’ olduğunu ancak doğruları ortaya koyanların sürüden dövülerek atıldığı bir ortam yaratıldığını söyledi

Harmancı: Dün yaşanan vahşi cinayette 5 çocuk babasız kaldı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, ülkenin yıllardır bir batağın içinde olduğunu, ülkenin battığı çukurda bulunduğunu söyleyerek, bazı siyasetçilerin, bir kesim iş insanlarının ve bir grup medyası ile birlikte bu düzenin ana parçaları halinde olduğunu vurguladı.

Harmancı, “Dün yaşanan vahşi cinayette 5 çocuk babasız kaldı, yıllarca üzerlerinden atamayacakları bir travma yaşadılar. Daha önce de buna benzer olaylar bu ülkede belli aralıklarla yaşandı” dedi.

” ‘Bu iddiaları araştırın toplumla bilgi paylaşın’ diyenler sindirildi, susturuldu”

Yakın zaman önce dünya kadar ciddi iddialar ortaya atıldığını, “bu iddiaları araştırın toplumla bilgi paylaşın” diyenlerin sindirildiğini, susturulmaya çalışıldığını ve ötekileştirdiğini söyleyen Harmancı, Anayasa’nın geçici 10. Maddesi’ni hatırlatılanlara “Hade canım senda en büyük derdimiz bu mu?” dendiğini belirtti.

Harmancı, “Şimdiki korku ise bu kadar büyük güvenlik önlemine sahip şahıslara bu yapılabiliyorsa geride kalan herkes kendini savunmasız, çaresiz ve otoritesiz hissediyor olması, insanların bu hislerle konuşmaktan ve yorum yapmaktan bile korkması” ifadelerini kullandı.

“Yapılacaklar belli; hukukun parçası olmak”

İnsan kaçakçılarının adresi, kanun kaçaklarının güvenli sığınağı, devasa bir kara ekonominin döndüğü ama kimsenin hiç bir şey bilmediği bir korkunç yapı olduğunun altını çizen Harmancı,  yorum yapmanın motive edici sözler söylemenin bugünlerde zor olduğunu kaydetti.

Harmancı, “Yapılacaklar belli; hukukun parçası olmak. Gelin görün ki doğruları ortaya koyanların sürüden dövülerek atıldığı da bir ortamdayız. Geride kalanların kolay kolay atlatamayacağı bir travma, özellikle masum, hiçbir konudan habersiz çocukların yaşadıkları bu büyük olaydan sağlıklı bir şekilde çıkabilmelerini dilerim” dedi.











Başa dön tuşu