KıbrısManşet

Bakanlar Kurulu yeni elektrik tariflerini ‘boş tablo’ olarak yayınladı




Bakanlar Kurulu sessiz sedasız, elektrikte ‘çoklu tarife‘ uygulamasını kaldırdı, yeni ‘Elektrik İnkişaf Nizamnamesi‘ni onaylayarak Resmi Gazete‘de yayınladı ancak zamlı fiyatların ne olacağını açıklamak yerine boş tablo yayınladı

Bakanlar Kurulu’ndan ‘boş tablo’

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun‘un “Tüp gaza zam gelmeyecek hatta indirim gelecek” sözlerinin hemen ardından tüpgaza zam gelmiş, ardından beklenen elektrik zammıyla ilgili ise açıklama yapılmamıştı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun, “Elektrik zammı en geç yarın belli olacak, az kullanan az, çok kullanan çok ödeyecek” demesinin üzerinden ise 1 haftadan uzun süre geçmesine rağmen zam miktarı belli olmayan elektrik fiyatlarıyla ilgili dün gece Bakanlar Kurulu sessiz sedasız bir karar aldı.

Çoklu tarife dönemi rafa kalktı

2019 yılının Nisan ayında devreye giren ayınca tanıtılan ve “3 zamanlı kontrol sizde tarifesi hem ülke ekonomisi hem de vatandaşlar için büyük avantajlar sağlayacağı” söylenen çoklu tarife kaldırıldı.

Elektrikte "3 zamanlı tarife dönemi" başlıyor

Ancak kararı alan Bakanlar Kurulu, yeni tarifedeki zamlı fiyatları açıklamadı, kararda boş bir tablo yayınlayarak, açıklanmak üzere Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) bıraktı.

Bir şunu diyen bir yazı 'KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMI GAZETE Sayı: 24 Sayı: 17 EK IV 17 Şubat, 2022 Bölüm I BAKANLAR KURULU KARARLARI KARAR SAYISI: ELEKTRİK INKİŞAF (DEĞİŞİKLİK 1) NİZAMNAMESI (Önerge No:52/2022) (E.E.B.) Bakanlar Kurulu, Fasıl 171 Elektrik Inkişaf Yasası'nın 44'üncü maddesinin verdiği yetkiye dayanarak hazırlanıp ekte sunulan "Elektrik İnkişaf (Değişiklik No 1) Nizamnamesi"ni onaylayarak, Resmi Gazete de yayımlanmasına karar verdi. 16.2.2022 (49)' görseli olabilir

Yeni fiyatların Kıb-tek tarafından belirlenip, yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Fotoğraf açıklaması yok.











Başa dön tuşu