KıbrısManşet

Özkıraç: İfade özgürlüğümüze vurulmak istenen bir kelepçedir

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, gazetemizin yazarlarından Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘e, yazdığı bir yazıdan dolayı 10 yıl hapis öngörülen Ceza davası açılması konusunda, yurdun her tarafını sarmış baskı ve yıldırma politikalarına karşısında hiçbir yurtseveri yalnız bırakmayacaklarını söyledi

Özkıraç: İfade özgürlüğümüze vurulmak istenen bir kelepçedir

Sendika adına yazılı açıklama yapan Özkıraç, El-sen’in başta örgütlenme ve ifade özgürlükleri olmak üzere tüm hak ve hürriyetlere inanan bir emek örgütü olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda sendikalarının, Kıbrıs’ ın kuzeyinde yaşayan herkesin Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi‘nin çizdiği prensiplerde bir yaşam sahibi olmasını dileyen ilerici bir geleneğin parçası olduğunu belirtti.

Özkıraç, “Bu çerçevede El-sen Basın Danışmanı ve Basın-sen Başkanı Ali Kişmir’in bir yazıdan ötürü ağır
cezada 10 yılla yargılanmak istenmesini kınıyoruz. Bu ve buna benzer tüm yargılanma baskılarının ifade özgürlüğümüze vurulmak istenen kelepçe olduğuna inanmaktayız. Yurdumuzun her tarafını sarmış baskı ve yıldırma politikalarına yenilmeyeceğimizi ve hiçbir yurtseveri yalnız bırakmayacağımızı tüm halkımıza duyururuz” dedi.











Başa dön tuşu