KıbrısManşet

Erhürman: Türkiye müdahale etti mi etmedi mi? Çıkıp kürsüden açıklayacaksınız




Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman halkın, kendisine yaşatılan “maskaralık” karşısında hükümete saygı duymadığını, muhalefetin de halkın temsilcisi olması sebebiyle yaşananlara saygı duymadığını belirtti

Erhürman: Türkiye müdahale etti mi etmedi mi?

Meclis Genel Kurulu‘nda konuşan Erhürman, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun Maliye eski Bakanı Sunat Atun’u görevden almak isteyip alamamasının kamuoyundaki karşılığının “Türkiye kabineye müdahale etti” şeklinde olduğunu belirtti.

Erhürman, “UBP MYK’sını yaptıkları gece Sucuoğlu taraftarları ‘Dik dur eğilme’ diyorlardı. Kime karşı dik durulmasını istiyorlar? Sucuoğlu çıkıp açıklayacak ‘Türkiye müdahale etti mi etmedi mi?” diye sordu.

“Sokağa çıktığınızda ne diyeceksiniz? ‘Ankara müdahale etti’ diyeceksiniz”

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın ve kadrosunun, kendisine bir Bakan değişikliği kararı geldiği zaman, bunu onaylamak dışında bir yetkisi olmadığını bilemeyecek durumda olup olmadığını soran Erhürman, kimsenin aklında “Herhalde Sayın Tatar Anayasa’yı bilmiyordu” diye düşünmediğini belirtti.

Erhürman, “O zaman siz, bu krizin ortasında insanlar inim inim inlerken dalga mı geçiyorsunuz? Sokağa çıktığınızda ne diyeceksiniz? ‘Ankara müdahale etti’ diyeceksiniz, kendiniz bunu doğrulayacaksınız ama bu kürsüden söyleyemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“Sizin tek bir icraat anlayışınız var; geçici işçiden Cumhurbaşkanlığı sarayına kadar, kim nerede oturacak”

İnsanların çocuklara marketten bir ürün alırken bile zorlandığını ve birkaç ürünü geri bırakmak zorunda kaldığını hatırlatan Erhürman, bu ortamda yaşatılanların ‘maskaralık’ olduğunu bir kez daha yineledi.

Erhürman, “Bu halk sizin gözünüzde dalga geçilecek bir nesnedir. Ciddiye bile almadığınız için ‘Amerika’da da durumlar böyle, İngiltere’de de durumlar böyle’ diyeceksiniz. Sizin tek bir icraat anlayışınız var; geçici işçiden Cumhurbaşkanlığı sarayına kadar, kim nerede oturacak” dedi.

Erhürman, “Biz bu maskaralığın parçası olmayacağız dedik, hükümet programı okunurken de burada olmayacağız. Bu halka saygı göstermeyene biz de saygı göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu