KıbrısManşet

Özersay: Hükümet kuruluyormuş gibi yapılan hiçbir aşamada Meclis’te olmayacağız




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümetin bir şehit çocuğu olarak devletin itibarını yerle bir ettiğini söylemek durumunda olduğunu belirterek, yeni hükümet kuruluyormuş gibi yapılan kabineyi sunma, hükümet programı okuma aşamalarında Meclis‘te olmayacaklarını söyledi

Özersay: Bunca zaman çekilen acı ve feda edilen bu kadar insana ve onların evlatlarına bunu yaşatmaya hakkınız yoktur

Meclis Genel Kurulu‘nda konuşan Özersay, 4 senedir Meclis’te görev yaptığını ve daha önce bu söyleyeceklerini hiç söylemediğini ama bir şehit çocuğu olarak hükümetin devletin itibarını yerle bir ettiğini söylemek durumunda olduğunu belirtti.

Özersay, “Bunu yapmaya zerre hakkınız yoktur. Bunca zaman çekilen acı ve feda edilen bu kadar insana ve onların evlatlarına bunu yaşatmaya hakkınız yoktur. Bu devlete olan saygısızlıktır. Şu anda yeni bir hükümet falan kurulmuyor, bir oyun oynanıyor. Bu da yaptığınız bir yanlışın cereyen etmesi sonucunda gelişiyor” dedi.

“Tatar zamanında uydurduğunuz ‘Bakan listesini Türkiye’ye sunma’ durumu Saner ve Sucuoğlu ile devam ediyor”

Özersay hükümetin Bakanlık listesini önceden Türkiye’ye sorma diye bir şey geliştirdiğini ya da uydurduğunu, bunun da Ersin Tatar’ın Başbakanlığı döneminde başlayıp, Ersan Saner ve Faiz Sucuoğlu hükümet dönemlerinde de devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti;

“Bizzat ben çağrı yaptım Sucuoğlu’na ve dedim ki; ‘Lütfen gelin ve bu kürsüden deyin ki, hükümet kurarken Bakanlarımızı Türkiye’ye danışmayı doğru bulmuyoruz’. Ama bunu yapmadı. Baştan yaptığınız yanlışla yüz yüze kaldınız, bu yanlış uygulamayı devam etmeye kalktığınız için bunlar yaşanıyor”

“Bu aşamalarda Meclis Genel Kurulu’nda olmayacağız”

Konuşmasını kısa tutan ve bu oyuna daha önce de dahil olmaycağını belirttiklerini anlatan Özersay, “Biz bu oyunun parçası olmayacağız, figüran da olmayacağız. O nedenle Bakan ismi, ardından hükümet programı okunmasıyla sanki yeni bir hükümet kuruluyor imajı verilmesine müsaade etmeyeceğiz ve bu aşamalarda Meclis Genel Kurulu’nda olmayacağız” diyerek kürsüden indi.











Başa dön tuşu