KıbrısManşet

Özersay: Neresinden tutsanız bu iş tamam değil




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret ÖzersayAnayasaya göre Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu‘nu kurma görevini güvenoyu alabilecek bir grup başkanı veya milletvekiline verdiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın Anayasa’nın kendisine verdiği görevi UBP’ye havale ederek topu kucağından atmaya çalıştığını vurguladı

Özersay: Tatar demokratik teamülleri bir kenara koyarak görevi başka milletvekiline verecek

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, Tatar’ın demokratik teamülleri bir kenara koyarak UBP parti başkanının orada görevi başında dururken, hükümeti kurma görevini UBP’den bir başka milletvekiline vereceğini söylediğini hatırlatarak, “Üstelik orada da durmayıp ‘bu isme UBP’nin yetkili kurulları karar vermeli, aksi halde konu tartışmalara neden olabilir. UBP yetkili organları bu ismi kendi belirleyecek” diyor’ dedi.

“Neresinden tutsanız bu iş tamam değil”

Anayasada böyle bir kuralın olmadığını belirten Özersay, Anayasada “ilgili partinin yetkili kurulları bu milletvekilinin kim olacağına karar verecek” diye bir şey söylenmediğini vurguladı.

Özersay, “‘Ben UBP ile kötü olmayayım’ düşüncesiyle kendi Anayasal görev ve sorumluluğundan kurtulmaya çalışıyor. Neresinden tutsanız bu iş tamam değil” dedi.











Başa dön tuşu