KıbrısManşet

Elcil: Okullarımız kışlaya dönüştürülerek çocuklarımızın beyinleri yıkanmak istenmektedir

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, “milli birliği ve dayanışmayı geliştirme” adıyla askere ait bando takımının okullara gitmesine tepki göstererek, adanın kuzeyinde “milli birlik” söylemleri ile okulların fiziki olarak militarizmin talim alanına döndürülmeye çalışıldığını söyledi

Elcil: Okullarımız kışlaya dönüştürülerek çocuklarımızın beyinleri yıkanmak istenmektedir

Yazılı açıklama yapan Elcil, Türk ve Yunan şövenistlerinin yıllardan beri adanın her iki toplumuna yönelik “milli birlik” söylemleri ile insanları çatıştırıp, adanın bölünmesine neden olduklarını söyleyerek, yaşanan çatışmaların, ölümlerin ve göçlerin yetmediğini, adanın kuzeyinde “milli birlik” söylemleri ile okulların fiziki olarak militarizmin talim alanına döndürülmeye çalışıldığını söyledi.

Elcil, “Bazı ilkokullar özelinde TC Savunma Bakanlığı resmi sayfasında “milli birliği ve dayanışmayı geliştirme” övgüsü ile reklam yapılan konuyu masum bir olayla açıklamak mümkün değildir. Anlaşılan odur ki, TC’li yetkililer kumarhanelerle, gece kulüpleri ile mafyatik ilişkilerle, bedavaya kondukları ülkemizin en güzel yerlerindeki kumarhaneli otelleriyle; gazetecilere, aydınlara, siyasilere açtıkları davalarla, camiler, misyoner imamlar, Din İşleri Başkanlığı, Vakıflar İdaresi ile yeni mezun öğretmenlerimizin işsiz kalması pahasına okullarımıza görevlendirdikleri öğretmenleriyle, tarikat ve şeyhleriyle, Ankara’da açtıkları ihalelerle, zengin ettikleri AKP’li müteahhitleriyle, TC’nin kuzey Kıbrıs’taki şube bankalarıyla, elçi görünümü altındaki Valiyle milli birlik ve dayanışmasını sağlayamamış olacak ki, okullarımız kışlaya dönüştürülerek çocuklarımızın beyinleri yıkanmak istenmektedir” dedi.

“Kültürümüze, insanlarımıza, siyasi irademize saygısı olmayanlara, bizim de ne saygımız ne de tahammülümüz vardır”

TC’li yetkililerin, hala birşeyi anlamak istemediklerini söyleyen Elcil şunları kaydetti;

“Burası Kıbrıs’tır ve Kıbrıs Türk toplumu kimliğini, kültürünü, varlığını korumaktan aciz değildir. Bu varoluş kavgasında Kıbrıs Türk öğretmeni çocuklarımıza her türlü bilgi, beceriyi dün gibi bugün de öğretmektedir. Öğretmeni kenara itip, “milli birlik ve dayanışmayı” öğretmeye çalışanların, bizi hangi noktaya getirdiklerini yaşayarak öğrendik. Bu nedenle kimliğimize, kültürümüze, insanlarımıza, siyasi irademize saygısı olmayanlara, bizim de ne saygımız ne de tahammülümüz vardır”











Başa dön tuşu