KıbrısManşet

Özersay: Hangi Başbakanlık, hangi Cumhurbaşkanlığı? Bunun ne önemi kaldı!




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sine-i millet kararlarının ardından kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi ve “Memleket elden gidiyor” dedi

Özersay: Hangi Başbakanlık, hangi Cumhurbaşkanlığı? Bunun ne önemi kaldı

BRT‘de katıldığı programda konuşan Özersay, kendisi hakkında yapılan “Sine-i millete dönme sebebi kendi kariyeridir, Cumhurbaşkanlığı’na aday olacak” eleştirilerine cevap verdi.

Özersay, “Biz ‘dostlar alışveriş de görsün’ noktasında değiliz. Neyin kariyeri be arkadaşlar? Memleket elden gidiyor. Hangi Başbakanlık, hangi Cumhurbaşkanlığı? Bunun ne önemi kaldı. Birbirimizi aşağıya çekmekten vazgeçelim. Çıkış yolu birlikte harekettir” dedi.

“Parti Meclisleri ve Milletvekilleri arasında zaman zaman görüş ayrılıkları ortaya çıkabilir”

HP Milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’ın kararla ilgili açıklama yapmamasını ve karara karşı oldukları iddialarını da yanıtlayan Özersay, görüş ayrılıklarının her zaman olabileceğini dile getirdi.

Özersay, “Parti Meclisleri ve Milletvekilleri arasında zaman zaman görüş ayrılıkları ortaya çıkabilir. Önemli olan tartışıldıktan sonra demokratik bir karar alınıp, alınmadığıdır” dedi.

“UBP’de Başkan bir kenara oturtturuluyor, başka bir isim Başbakan yapılıyor”

Esas sürecin bundan sonra başladığına dikkat çeken Özersay, UBP’de yüzde 60 ile Genel Başkan seçilen Faiz Sucuoğlu‘nun Başbakanlığının elinden alındığına işaret etti.

Özersay, “Seçilene bu görev verilmezse, bir kenara çektirilir ve başkasına verilirse; halk iradesi erozyona uğrar. UBP’de seçim yapılıyor, Başkan bir kenara oturtturuluyor, başka bir isim Başbakan yapılıyor. Seçimin sonucunda Cumhurbaşkanlığı’na defalarca çağrı yapmamıza rağmen demokratik teamüllere aykırı görevlendirme yapılıyor. Memleketin içindeki durumu doğru tespit etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Devlet, en fazla onların görevde olduğu dönemde zarar gördü”

Demokrasi ve halk iradesinin sürekli yıpratıldığı bir süreç yaşanıldığına, buna tepki vermek gerektiğine vurgu yapan Özersay, işaret fişenkine ihtiyaç duyulduğunu ancak sine-i millet kararı sonrası vekiller istifa ettikten sonra her şeyin düzeleceğine dair bir iddialarının olmadığını söyledi.

Özersay, “Bundan sonra yapılacaklar önemli. Toplumu daha örgütlü şekilde tepki vermek, oluşacak kamuoyu ile sandığa gitmeyecek kesimleri de sandığa gitmesini sağlamak gerekiyor. Devleti en fazla devleti savunduğu söyleyen 3 siyasi parti UBP-DP-YDP’dir. Ancak devlet, en fazla onların görevde olduğu dönemde zarar gördü” dedi.









Başa dön tuşu