KıbrısManşet

Amcaoğlu: Şükürler olsunki TC buraya kaynak aktardı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, sokaktaki insnların Meclis içindeki kavgalardan bıktığını söyleyerek, birlikte çare üretilmesi gerektiğini, TC ile imzalanan protokollerin de ucube olmadığını savundu

Amcaoğlu: Şükürler olsunki TC buraya kaynak aktardı

Meclis Genel Kurulu‘nda konuşan Amcaoğlu, muhalefetin protokollerle ilgli hassasiyetini bir yere kadar anlayabildiğini ancak ülkenin refah seviyesinin yukarıya çekilmesi için atılan imzalarla alt yapıların ve başka alanlardaki gelişmelerin de ortada olduğunu savundu.

Amcaoğlu, “Protokolün içinden seçilen birkaç cümle ile protokolün itibarsızlaştırılması ne Tc n de KKTC insanının yaranınadır. Yaklaşık 2-2,5 yıldır pandemi sürecindeki ekonomik sıkıntıları aşmanız normal şartlarda düşünülemez. Dünyanın tüm ülkeleri ekonomik sıkıntılarla boğuşurken şükürler olsunki TC buraya kaynak aktardı” dedi.

“Bizi izleyen insanlar bıktılar kavgalarımızdan”

TC’nin, aktardığı kaynakla ilgili Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ‘nun da sürdürülebilir bir yapıyı kavuşmasını isteyebileceğini savunan Amcaoğlu, 2022 yılının sonuna kadar yerel kaynakların artırılması noktasında ilerleme kaydedilmesi durumunda bu yıl 13 milyar olarak düzenlenen bütçenin seneye 26 milyar TL olarak düzenlenebileceğini belirtti.

Amcaoğlu, “Bu protokolün ne kadar önemli olduğu bir kez daha kabul edilmelidir. Kimler hata yapmaz bilir misiniz; sadece ölüler. Bu süreçten çıkarken, en azından bu yıl Meclis çatısı altındaki herkesin sorumluluk bilincinde, birbirini kırmadan hırpalamadan hareket etmesi gerekir. Birbirimizin üzerine abanıyoruz ama vallahi billahi boş yere birbirimizi hırpalıyoruz. TC ile yapılan anlaşmaların hangisi ucubedir ki bunu tartışıyoruz? Burada kısır tartışmalarla, birbirimizi itibarsızlaştırarak değil, gerekeni yapalım. Sokaktaki insanlar, ailelerimiz çare üretmemizi istiyor kavga etmemizi değil. Bizi izleyen insanlar bıktılar kavgalarımızdan” dedi.











Başa dön tuşu