KıbrısManşet

Bengihan: Partizanlığa, adam kayırmacılığa dayalı kamu yönetimi 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, insan hayatı hiçe sayılarak partizanca istihdam edilen mevsimlik işçilere, ağır vasıta ehliyeti olmadığı halde ambulans şoförlüğü yaptırılmak istendiğini söyledi

Bengihan: Partizanlığa, adam kayırmacılığa dayalı kamu yönetimi

Yazılı açıklama yapan Bengihan, KKTC Anayasası‘nın 120. Maddesi’nde yer alan “Devletin genel yönetim ilkelerine göre yürütmekle yükümlü olduğu kamu hizmetlerinin gerektirdiği asıl ve sürekli görevler, kamu görevlileri eliyle yürütülür” ifadelerini hatırlatarak, buna rağmen Anayasayı, yasaları çiğnemeyi alışkanlık haline getiren UBP-DP-YDP Hükümeti‘nin, Anayasa’ya aykırı bir şekilde kamu hizmetlerini taşeron ve mevsimlik işçilere yaptırdığını belirtti.

Bengihan, “Kamu hizmetlerinde verimliliğin sağlanmasında en önemli ilke olan liyakate dayalı istihdam ne yazık ki şu anda hükümette olan zihniyetin yönetim anlayışında hiçbir zaman yer bulmamıştır. Partizanlığa, adam kayırmacılığa dayalı kamu yönetimi verimlilik açısından ve kamudan hizmet alan halk açsından sürdürülebilir değildir” dedi.

“İnsan hayatı hiçe sayılarak partizanca istihdam edilen mevsimlik işçilere ağır vasıta ehliyeti olmadığı halde ambulans şoförlüğü yaptırılmak isteniyor”

Bengihan şöyle devam etti;

“UBP-DP-YDP Hükümetinin önceliği halka hizmet değil, kendi iktidarını sürdürmek olduğu için her yol mubah sayılmaktadır. Anayasa’ya ve Kamu Sağlık Çalışanları Yasası‘na aykırı bir şekilde insan hayatı hiçe sayılarak partizanca istihdam edilen mevsimlik işçilere ağır vasıta ehliyeti olmadığı halde ambulans şoförlüğü yaptırılmak istenmektedir.

Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması ve halkımıza kaliteli kamu hizmeti sunulabilmesi için kamuya yapılacak istihdamların fırsat eşitliğine ve liyakate dayalı yapılması şarttır. Anayasa’ya ve yasalara aykırı partizanca istihdamlar yerine ihtiyaç olan alanlarda münhal açılarak gerekli istihdamların yapılması konusunda hükümeti sorumlu davranmaya çağırır, aksi halde hukuk yoluna başvuracağımızı vurgularız”











Başa dön tuşu