KıbrısManşet

Şahiner: Kıb-tek Kıb-tek olalı böyle vurgun, Kıbrıs Türk halkı da böyle karanlık bir dönem görmedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek) yaşananların ve elektrik kesintilerinin sebebinin “vurgun” olduğuna dikkat çekerek Kıb-tek’ten sorumlu Bakan Sunat Atun‘a ateş püskürdü

Şahiner: Atun’un şaibeli TPIC sevdası yüzünden kötü kaliteli ve fahiş fiyata yakıt yolda

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahiner, “TPIC sevdası” olduğunu söylediği Maliye Bakanı Sunat Atun’un, Kıb-tek’in ihtiyaç duyduğu akaryakıtı temin etmek için şeffaf ve yasal bir ihaleye çıkmak yerine şaibeli yöntemleri tercih etmesi yüzünden ülkenin yine karanlığa gömüldüğünü belirterek, kötü kaliteli ve fahiş fiyata yakıtın da yine yolda olduğunu söyledi.

Şahiner, “İhale ile taşımacılık 33 dolar iken, doğrudan alım ile 165 dolara ülkeye akaryakıt tedarik edilmek isteniyor. Üstelik bu akşamdan sabaha alınan kararlarla yapılıyor. 3 Temmuz 2022 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yine adrese teslim, pis kokuların geldiği bir doğrudan alım kararı yayınlanıyor” dedi.

“Kapasitesi yetersiz olan Kıb-tek değil, ülkeyi yönetemeyen sizlersiniz”

Atun’un “Güvenilir bir devlet kurumudur” dediği, her yıl tonlarca akaryakıt ticareti yaptığını ve büyük gemi havuzlarına erişiminin olduğunu iddia ettiği TPIC denilen şirketin, ne gemi, ne yakıt bulabildiğini hatırlatan Şahiner, durumun ortada olduğunu, Temmuz sıcağında ülkenin elektriksiz ve karanlıkta kaldığını vurguladı.

Şahiner, “Sizin şaibeli işleriniz ve sorumsuzluğunuz yüzünden, üreticisinden turizmcisine, yaşlısından hastasına kadar Kıbrıs Türk halkı mağdur. Kıb-tek Kıb-tek olalı böyle vurgun, Kıbrıs Türk halkı ise böyle karanlık bir dönem görmedi, görmeyecek. Kapasitesi yetersiz olan Kıb-tek değil, ülkeyi yönetemeyen sizlersiniz” dedi.











Başa dön tuşu