KıbrısManşet

Özersay: Başlatıldığı söylenen bu yeni operasyonu kim yapıyor? Üstel mi Tatar mı?




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yeniden bir “göstermelik tek adaylı kurultaya” hazırlandığı duyumlarının geldiğini söyleyerek, onuru olan herkesin buna ses çıkarması gerektiğini kaydetti

Özersay: UBP’de yeni bir “tek adaylı göstermelik kurultay” haberleri geliyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, siyasi partilerin iç meselelerine karışmanın demokrasiyi de iradeyi de daha da yıpratacağını ve bunun memlekete daha da zarar vereceğini daha önce defalarca söylediklerini belirterek, UBP’nin iptal edilen ve sonra “göstermelik” olarak yapılarak Ersan Saner’in Parti Başkanı ve Başbakan yapıldığı kurultaylarını hatırlattı.

“Yapıldı da ne oldu?” diyen soran Özersay, “Partisinin tabanında desteği, meşruiyeti olmadığı için kısa ömürlü oldu, istikrarsızlık yarattı, fiyasko ile sona erdi. Şimdilerde benzer bir tek adaylı ‘göstermelik’ kurultay ile Parti Başkanı ve Başbakan belirleme operasyonu için düğmeye basıldığı haberleri geliyor” dedi.

“Peki başlatıldığı söylenen bu yeni operasyonu kim yapıyor? Üstel mi Tatar mı?”

Bunun kendilerini neden ilgilendirdiğini, “Çünkü ülkede hem seçmene hem de parti tabanına dayanmayan, meşruiyet sorunu olan yapılar ve hükümetler halkın canını yakıyor, demokrasi ve devlet diye bir şey de kalmıyor, yıpranıyor da ondan” diyerek açıklayan Özersay, biraz onuru olan kimsenin bu tür olaylara kayıtsız kalamayacağını ve kalmaması gerektiğini vurguladı.

Özersay, “Peki başlatıldığı söylenen bu yeni operasyonu kim yapıyor? Ünal bey mi? Cumhurbaşkanı’nın bir rolü var mı mesela? Var mı sayın Tatar’ın bir bağlantısı? Bağımsız ve tarafsız olması gereken sayın Tatar’ın eski partisinin milletvekilleri ve ilçe başkanları kanalıyla bu türden ‘dokunuşlara’ başladığı söyleniyor. Var mı bir doğruluk payı? Muhalefette yer alan bir siyasi partinin başkanı olarak soruyorum. Yoksa, ‘yoktur öyle bir şey’ desinler. Umarım yoktur” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu