KıbrısManşet

Akansoy: CTP, hukukun üstünlüğüne ve Anayasa’ya bağlılığını kararlılıkla sürdürecek

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve Genel Sekreteri Asım Akansoy, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu‘nun “Yerel seçimlerin tarihi konusunda uzlaşıya vardık” sözlerine sert çıkarak, konunun sulandırılmaya çalışıldığını söyledi

Akansoy: CTP, hukukun üstünlüğüne ve Anayasa’ya bağlılığını kararlılıkla sürdürecek

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, CTP olarak hükümetin hukuk dışı uygulamaları ve Anayasa ihlalleri konusundaki tavırlarının tartışma konusu olmadığını sürekli ifade ettiklerini, Meclis içi tartışma ve değerlendirmelerde hiçbir zaman bu duruşlarını değiştirmediklerini belirterek, bu konuda kararlılıklarının çok açık ve kamuoyuna mal olduğunu savundu.

Akansoy, “CTP’nin bu kararlılığını ve duruşunu bile bile UBP hükümetinin Anayasa’yı ihlal etmeye devam etmesi ve komitede ‘uzlaşıya vardık’ gibi kafa karıştırıcı yaklaşımlarla konunun sulandırılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Memleketi bu hale getirenin kim olduğunu, halkımız çok iyi biliyor. UBP Genel Sekreteri Sayın Hasipoğlu’nun halkın bildiğini bilmemesi mümkün değil. CTP, hukukun üstünlüğüne ve Anayasa’ya bağlılığını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” dedi.











Başa dön tuşu