KıbrısManşet

Tuğcu: 17 Ağustos’ta Amcaoğlu’nu ziyaret ettik ve “Kıb-tek Özerklik Yasa Tasarısı”nı takdim ettik

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlunun katıldığı bir televizyon programında “El- sen Enerji Üst Kurulu ve Enerji Dairesi konusunda görüşlerini bildirmedi” sözlerinin asılsız olduğunu söyledi

Tuğcu: 17 Ağustos’ta Amcaoğlu’nu ziyaret ettik ve “Kıb-tek Özerklik Yasa Tasarısı”nı takdim ettik

Sendika adına yazılı açıklama yapan Tuğcu, El-sen yeni yönetimin 17 Ağustos 2022 tarihinde Bakan Amcaoğlu’nu ziyaret ettiğini ve kendisine Enerji Üst Kurulu ve Enerji Dairesi ile ilgili konuşma Meclis’e sunduğu “Kıb-tek Özerklik Yasa Tasarısı”nı takdim ettiğini belirtti.

Tuğcu, “Bu görüşmede, Enerji Üst Kurulu ve Enerji Dairesi’ne gerek olmadığını, Meclis’te bekleyen özerklik yasasını güncelleştirerek yasanın hayata geçirilmesi talep edilmiştir. ‘El-sen bize bu tasarılar hakkında bir şey söylemedi’ söylemi tamamen yanlıştır” dedi.

“Bu açık fahiş fiyatlara alınan yakıt ve enerji yüzünden meydana gelmiştir”

Çözüm aslında basit olduğunu, “özerk ve profesyonel” bir yapının kurulması gerektiğini kaydeden Tuğcu, Kıb-tek’in Özerklik Yasa Tasarısı’nın Meclis’te beklediğini ve çözüm üretilmek isteniyorsa ortak akılla yönetilecek, şeffaf ve hesap verebilir bir yapı için özerk bir Kıb-tek yaratılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Tuğcu, “600 milyon TL kayıp olduğunu söyleyen Olgun Amcaoğlu’na hatırlatmak istiyoruz; Bu açık, bir türlü sonuçlanmayan yakıt ihalesinden dolayı yaklaşık bir senedir doğrudan alım yöntemiyle fahiş fiyatlara alınan yakıt ve enerji yüzünden meydana gelmiştir” ifadelerini kullandı











Başa dön tuşu