KıbrısManşet

Manavoğlu: UBP ve CTP’de yetişmiş insan gücü yok, aynı insanlar etrafında dönüp duruyorlar

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) yerel seçimlerde milletvekillerini aday göstermelerine tepki koyarak, başkan seçilemeyen vekillerin Meclis‘e geri dönmemeleri gerektiğini savundu

Manavoğlu: UBP ve CTP 8 ay önce seçilmiş vekillerini bir bir başkan adayı yapıyor. Bu nasıl iştir?

Sosyal medya hesabından “Seçilemezseniz Meclis’e dönmeyin” başlıklı açıklama yapan Manavoğlu, 25 Aralık’ta yapılacak olan yerel seçimler için UBP ve CTP’nin milletvekillerini aday göstermelerini eleştirdi.

Mehmet Manavoğlu

Manavoğlu, “Milletvekili seçiminden çıkalı daha bir yıl olmadan şimdi de yerel seçimler var. İki büyük kitle partisi UBP ve CTP yeni seçilmiş milletvekillerini bir bir belediye başkan adayı yapıyor. Bu nasıl iştir?” diye sordu.

“Yetişmiş insan gücü yok, aynı insanlar etrafında dönüp duruyorlar”

“Anlıyoruz ki; memleketin iki büyük partisinde yetişmiş insan gücü yokmuş” diyen Manavoğlu, zira olmuş olsaydı daha 8 ay önce seçilmiş olan insanlara “Milletvekilliğini boş ver gel belediye başkan adayı ol” denmeyeceğini belirtti.

Manavoğlu, “Peki bu insanlara yasa yapması için oy veren seçmenlere bir saygısızlık değil midir?” diye sorarak,
bu durumun, ülkeyi idare eden her iki kitle partisinde de popülizmin tavan yaptığını ve yetişmiş insan gücü olmadığını ve ayni insanlar etrafında dönüp dönüp durduklarının göstergesi olduğunu savundu.

“Birazcık halka saygıları varsa…”

Manavoğlu şöyle devam etti;

“UBP ve CTP’nin bu konuda birazcık halka saygıları varsa, vekil olarak halktan destek alan kişileri belediye başkan adayı yapıyorlar madem ki, bu kişiler seçimi kaybederlerse yeniden meclise dönememelidirler. Halkın desteğini alamamış kişilerin milletin meclisinde işi nedir?

“Halkın bize desteği yok, o zaman istifa ediyoruz’ diyecekler mi?”

Milletvekiliyken belediye başkanlığına soyunan arkadaşlar seçilemedikleri takdirde ‘Halkın bize desteği yok, o zaman istifa ediyoruz’ diyecekler mi?

Samimiyet budur. Ama burada görüyoruz ki, samimiyet yerine popülizm hakimdir.

Bir sözüm de ‘sine-i millet’ diyerek Meclis’ten çıkıp sözüm ona ‘halkın yanında olacağız’ diyenleredir; Halkın yanındasınız ama bugün oldu halka hizmetin ilk ve en önemli basamağı olan belediye başkanlığına bir aday bile açıklayabilmiş değilsiniz? Bu nasıl sine-i millettir?”











Başa dön tuşu