InstagramKöşe Yazarlarımız

2023 YILINDAN DOĞMAMIŞ KARDEŞİ 2024’E MEKTUP

Sevgili kardeşim 2024,

Dünyamıza ve ülkemize gelmeye hazırlandığın şu günlerde, kısa ömrümün son günlerini yaşayan bendeniz, naçizane sana bir şeyler yazmak, tavsiyeler vermek, deneyimlerimi aktarmak isterim.

Nereye geldiğini, başına neler geleceğini ve 365 gün sonra böyle günlerde, ömrünün sonuna geldiğinde sana neler diyeceklerini bilmen için.

Umarım benim benden önceki pek çok yılın başına gelenlerden haberin vardır sevgili 2024.
Gariptir buradaki insanlar.

Seni önce büyük bir özlemle bekleyecekler, türlü çeşit övgüler düzecekler, seni araya koyarak yeme içmenin dibine vuracaklar, günlerce mangallar yanacak, kebaplar yenecek, göbekler atılacak sevgili 2024.

Her türlü alkol sular seller gibi akacak, bahane hep senin geliyor olman.

Sürekli sana duyulan sevgi ve özlemden bahsedip seni ne kadar çok sevdiklerinden bahsedecekler.
Bu arada, ilginç bir biçimde senin geleceğin gece eğlencenin ölçüsü de ne kadar çok içildiğiyle doğru orantılıdır buralarda.

Seni bahane edip birbirlerine hediye verecekler 2024, biliyorum çok komik ve anlamsız, inanmakta zorlanıyorsun ama gerçek bu; seneye sen giderken, senin kardeşin 2025 için de aynısını yapacaklar.

Ammaaa, sen geldikten en geç bir ay sonra senin için yiyip içenler, adına partiler verenler sana sövmeye başlayacaklar. En geç Şubat ayında seni düşman ilan edecekler. Başlarına gelecek olan her türlü kötülüğü senden bilecekler.

Hava mı soğudu; vayy beytambal 2024!
Trafik kazası mı; hastirsin 2024!
Döviz mi yükseldi -ki yükselecek-; Defol 2024!

Aylar ilerledikçe türlü vesilelerle ve giderek ağırlaşan bir biçimde küfredecekler sana kardeşim.

Bana neler ettiler uzun uzun yazardım da bu mektubu okuduğun Özgür Gazete’nin okurları bile -ki memleketin daha aydın kesimidir- çok uzun okumayı sevmezler.

***

Bu arada sana geleceğin ülke olan KKTC ile ilgili bilgiler de vermek isterdim kardeşim, geldiğin yeri tanıyasın, bilesin, yaşayacağın şok bir nebze olsun azalsın diye.

Ülke dediysem yanlış anlama ha!!
Burası senin bildiğin ülkelerden değil, abidik gubidik bir yer. Varla yok arası.

Nüfusumuzu bilmeyiz mesela burada, plan, program, kalkınma, ekonomi gibi şeylerle de işimiz olmaz. Anlık yaşarız hayatı biz burada, adrenalin sürekli tavanda.

Her an bir cinayete kurban gidebilir buranın halkı, memleket sorma gir hanıdır çünkü veya karanlık, bozuk yollarda ultra lüks arabalar kullanan alkollü sürücüler tarafından öldürülebilirler.

Gelmeden mutlaka araştır; Ersin Tatar, Cumhurbaşkanımızın adı.

Cumhurbaşkanı dediysem öyle ağır oturaklı birisi gelmesin aklına ha! Tören paşası gibi birisi, hop dedi gezme, zort dedi gezme. Alışacaksın ama biraz zor olacak.

Ünal abi adlı bir Başbakanımız var, normalde manavlık dahi yapamayacak bir kişi ama “Üst bir el” onu istedi. Muhtemelen yakında ikisinin de miadı dolacak, yerlerine başkaları atanacak.

Tabii göreve başlamadan seni çok fazla tedirgin etmek istemem sevgili 2024 ama bizim buralarda kendi paramız olmadığını, değil bakan, üst düzey bürokratların dahi başkaları tarafından atandığını, eğitim, sağlık ve ulaştırma alanlarında yerlerde süründüğümüzü de bilmeni isterim.

Eğitim ve ulaştırma demişken, bu iki alandaki bakanlar diyorum ve susuyorum. Yaşa ve gör!

Burada en büyük hayırseverler kumarhane sahibi oteller ve memleketi talan eden müteahhitlerdir.

Hayırsever dediysem yanlış anlama ha, kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyen, parayı her daim ön planda tutan, yaptıkları yardımı da zaten vermedikleri vergiden düşen şirketlerdir bunlar.

Rüşvet de sıradan bir şeydir buralarda.
Bunu kendisine görev edinmiş hükümet ortağı partiler olduğu herkes tarafından bilinen bir sırdır, sen de alışacaksın zamanla.

***

Çok yorgunum kardeşim 2024.
Bir an önce görev süremin bitmesini ve buralardan gitmeyi dört gözle bekliyorum.

Sana başarılar dilerim, umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın, umarım bu mektup seni bulur, okursun ve bir nebze olsun yardımım dokunu sana.

Seni sahiden çok seven kardeşin,
2024.











Başa dön tuşu