InstagramKöşe Yazarlarımız

Kaç Yıl Oldu? | Bir Arşiv Çalışması

Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür” der eskiler. Günümüz Türkçesi ile söyleyecek olursak; “İnsan hafızasının eksikliği ya da sakatlığı unutmasıdır, unutkanlıktır

Biz Kıbrıslı Türkler de bu nisyandan payımızı almışızdır.

Gelin bu yazıda liderlerimizin geçmişte veciz demeçler verme niyetiyle kırdıkları potları ve/veya dangalaklıklarını, bunları neden söylediklerini ve kaç yıl olduğunu birlikte, biraz gülümseyerek ama esasen ibretle hatırlayalım.

ERTUĞRUL HASİPOĞLU:

Tabipler Birliği‘nde yaptığı konuşmada “Gece kulüplerini kapatalım da 40 bin asker, 40 bin öğrenci bizi mi halletsin?” diyerek gece kulüplerinin gerçek varlık amacının halkın namusunu korumak olduğunu açıklayalı ve bizi korumakla mükellef askerin başka bir alanda tehlike teşkil ettiğini ima edeli tam 11 yıl oldu. (14 Mart 2013)

CEMAL BULUTOĞULLARI:

2006 belediye seçimleri gecesi oylar sayılırken seçimi kaybettiğini sanarak, bol miktarda rüşvet dağıttığı Lefkoşa surlariçi sakinleri için “Hepsinin yetmiş gabilesini **keceğim. “bip” çocukları, bip bip biiiip” diye ilk teşekkür konuşmasını radyodan ateşli bir şekilde yapalı 18 yıl 4 ay oldu. (26 Haziran 2006)

MEHMETALİ TALAT:
Türkiye seçimlerinden önce, “Türkiye’de oy kullanma hakkım olsa AKP’ye oy verirdim” diyerek destek-yandaşlık ilişkisini karıştıralı ve aşırı graso kullanalı 13 yıl 3 ay oldu. (11 Haziran 2011)

EJDER ASLANBABA:
Meclis kürsüsünden “Güven oylamasında evet demek için rüşvet aldım. Aldığım parayla kendime viski, kola ve buz aldım” diyerek kötü alışkanlıkların birbirini tetiklediğini etkili bir biçimde anlatalı 11 yıl 4 ay oldu. (22 Haziran 2013)

FERDİ SABİT SOYER:

Twitter üzerinden sorulan “Adaylığınız ne zaman kesinleşiyor?” sorusuna “Başa ne gelirse, ya meraktan ya y*r****n” gelir mealinde bir twitle cevap vererek edebiyat-siyaset-seks ilişkisine dikkat çekeli 11 yıl 4 ay oldu. (6 Haziran 2013)

İRSEN KÜÇÜK:

Dönemin başbakanı RTE’nin “Maaşınız ne kadar sayın Başbakan?” sorusunu şak diye “7.5 – 8 civarı” diye cevaplayarak siyasette kıvraklık ve hazır cevap olmanın ne kadar önemli olduğunu göstereli 14 yıl 5 ay oldu. (16 Temmuz 2010)

HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN:

Ülkedeki hırsızlık, cinayet, taciz gibi olaylarla ilgili soru üzerine “Kimse sokağa çıkmazsa sorun çözülür geri zekalılar!” diye cevap vererek siyasette nezaket ve çözüm üretmenin önemini vurgulayalı 13 yıl 5 ay oldu. (8 Temmuz 2011)

SERDAR DENKTAŞ:

Türkiye Futbol Federasyonu‘nun KKTC’de temsilcilik açma isteğine verilen tepkiler üzerine “Anadolu halkından Kıbrıs Türk Halkı adına özür dilerim” diyerek büyük bir gayretkeşlikle tüm KKTC halkının sözcüsü olduğunu göstereli 8 yıl oldu. (10 Mart 2015)

ERSİN TATAR:

Kıbrıslı Türk kadınları evde oturup iş bekliyor, Türkiye’den gelen kadınlar da gündelikçi olarak evlere temizliğe gidiyor” diyerek “kadın – erkek” ayrımından sonra “kadın – kadın” ayrımını başlatalı 12 yıl oldu. (5 Mart 2012)

TAHSİN ERTUĞRULOĞLU:

Annan Planı referandumunda evet çıkma olasılığına karşı “Gerekirse silahlanıp dağa çıkarım” diyerek Che Guevara hayranlığını betimleyeli ve içinde yatan aslanın büyüklüğünü anlatalı 21 yıl oldu. ( Mart 2003)

Devamı gelecek!











Başa dön tuşu