InstagramKöşe Yazarlarımız

İki resim arasındaki 7 fark: Watergate skandalı ve Diplomagate skandalı






Amerikalıların Watergate skandalı varsa bizim de anlı şanlı Diplomagate skandalımız var artık.

Merkezinde, asil ve yürekli şövalye Camel of Omorfo olduğu için Camelgate skandalı da diyebiliriz bizimkisine.

Watergate skandalı sonucunda, ABD başkanı Richard Nixon 9 Ağustos 1974’te görevinden istifa etti. Bunu yapmasaydı görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyordu zaten.

Bizimkiler ise istifa etmek şöyle dursun, sütten çıkmış ak kaşık ve pişmiş kelle arası bir duruş sergiliyorlar.

Kendi elleriyle bu mevkilere getirdikleri taşeronlar patır patır dökülürken ve bülbül gibi öterken, ölen ölür, kalan sağlar bizimdir diyerek balık hafızalı ve avantaist/gronkist seçmen kitlelerine yaslanıyorlar.

İşte iki skandal; Watergate skandalı ve Diplomagate skandalı arasındaki 7 fark.

•Watergate skandalı 1972-1974 yılları arasında ABD’de gerçekleşen büyük bir federal siyasi skandaldır.

Diplomagate skandalının tam başlangıç ve bitiş tarihleri bilinmemektedir. KKTC yerine Federal Kıbrıs olamadığımız için yaşanmış olması kuvvetle muhtemeldir.

•Watergate skandalı Başkan Richard Nixon yönetimini içerir ve Nixon’ın başkanlığının sona ermesiyle sonuçlanır.

Diplomagate skandalı Ersin Tatar ve Ünal Üstel’i de içerir ama toplamda kaç Cumhurbaşkanı ve Başbakanın dahil olduğu henüz tam olarak bilinmemekle birlikte bu konuda tahminlerimiz vardır.

•Watergate ABD’nin başkenti Washington’da bulunan bir otel ve iş merkezinin adıdır. Skandal bu binada ortaya çıktığı için “Watergate skandalı” adıyla anılır.

Diplomagate diye bir bina yoktur ama skandalının merkezinde pek çok bina vardır; KKTC Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis, Bakanlıklar, YÖDAK ve başta Kıbrıs Sağlık Bilimleri Paraversitesi olmak üzere pek çok paraversite.

•Watergate skandalı siyasi bir skandaldır, ilerleyen aşamalarda işin içine rüşvet de dahil olmuştur.

Rüşvet ve hak edilmeyen paralar ve hak edilmeyen kazançlar Diplomagate skandalını her aşamasında var olmuştur. Siyasi, maddi ve ahlaki bir skandaldır.

•Watergate skandalı 5 hırsızın Watergate iş merkezindeki bir büroya girerken polis tarafından yakalanarak tutuklanmasıyla patlak verdi.

Diplomagate skandalının merkezinde çok sayıda hırsız vardır. Bildiğimiz hırsız hırsızlar ve memleketin yaygın türü siyasi hırsızlar. Patlak vermesi ise siyasetçilerin atadığı ve desteklediği hırsızların birbirini deşifre etmesiyle gelişmiştir.

•Watergate skandalında sürdürülen soruşturma hırsızların Nixon’ın partisi olan Cumhuriyetçi Parti ile bağlantılı olduklarını ve amaçlarının Demokrat Parti’nin telefonlarını gizlice dinlemek üzere mikrofonlar yerleştirmek olduğunu ortaya koydu.

Diplomagate skandalında soruşturmayı sürdüren polis örgütü mensupları da skandala karıştı. Siyasi partilerde ise durum karışık; Ana muhalefet olan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden birkaç cılız tıs sesinden başka ses yok, bizim Demokrat Parti ise esas oğlan UBP’nin yancı arkadaşı rolünde, dibine kadar boka batmış durumdadır.

• Watergate skandalında toplam 69 kişi suçlandı. Yargılamalar ve savunmalar, çoğu Nixon yönetiminde üst düzey yetkili olan 48 kişinin suçlu bulunmasıyla sonuçlandı.

Diplomagate skandalında ısdoba basılmazsa tutuklu sayısının yüzlerle ifade edilmesi beklenmektedir. Yargılanma sonucunda mahkumiyet olma konusu belirsizliğini korumaktadır çünkü bizim memlekette körlerle sağırlar birbirini ağırlamaktadır.

Watergate skandalı konusunda Kaynakça: https://tr.wikipedia.org/wiki/Watergate_skandal%C4%B1#cite_note-convictions-14









Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu