InstagramKöşe Yazarlarımız

Bir Yaz Macerası ve Kıb-tek

Dubai’de seller almış giderken Antartika’daki buzullar erimeye başlıyor.
Ne gam ne keder değil mi?

Dün kazak giyerek güne başlayıp öğlen dolaptan askılı bluz arayan Kıbrıslının umuru mu iklim değişikliği. Kazağı çıkarır askılıyı giyer, sobayı kapatır klimayı açar.

Geceden sabaha değişen mevsimler, Şubat’ta açan badem ağaçları, Mart’ta 2 hafta bahar ve Nisan yağmuruyla gelen çöl sıcakları arasında nur topu gibi bir yaz bizi bekliyor.

Nur topu gibi bir yaz dedimse öyle güzel bir hayal kurmayın diye baştan uyarayım sonra eşit egemen ve tüm dünyadan bağımsız devletimizin deniz kum güneş üçlüsünden başka yaz ayları için hiçbir planı yok.

Mesela KIBTEK’e yapılmayan yatırımlardan dolayı yaşadığımız elektrik kesintileri bize yaz aylarında elektrik kesintisi olarak dönecek.

KIBTEK’teki peşkeşi uzun uzun anlatacak değilim burada. Girin gazetenin arşivine “KIBTEK veya PEŞKEŞ” yazın bütün kış yaptığımız haberler ve uzmanların uyarıları bir bir çıkacak önünüze.

Peki çöl sıcağında şak diye elektrikleriniz kesildiğinde halk olarak bir B PLANI’nız var mı? Yoksa iki camı açıp ceyran yapmasını mı bekleyeceksiniz?

“Şimdi sen de moral bozma be genabla ne güzel okurduk yazdıklarını” diyenleriniz kesin vardır. Kimsenin moralini bozmak değil gailem o yüzden yazının devamında daha akşınlı konularım var.

Çöl sıcağından bunaldım şöyle kendimi dağa vurayım, dağ melteminde püfür püfür serinleyim diye plan kuranlar hemen sevinmeyin ve sakince yerinize oturun çünkü geçen sene çıkan yangınlar ve ekonomiyi uçuracağı söylenen inşaat sektörünün dağ bayır ova işgalinden dolayı memlekette serinleyebileceğiniz bir dağ başı kalmadı.

Alçak orman arazileri ile ilgili neler yaşandığını da yine Özgür Gazete arşivinden “ALÇAK ORMAN ARAZİLERİ ve PEŞKEŞ” yazarak okuyabilirsiniz.

Şimdi gelelim kanayan yaramıza.

Dün Rum basınında bir haber gözüme çarptı. Rum basını artan sıcaklıklar nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yaz ayları boyunca çıkabilecek olası yangınlara müdahale etmek için irili ufaklı 10 yangın helikopteri ve yangın söndürme uçağını adanın güneyinde konuşlandıracağını ayrıca dronlarla da orman arazilerinin 24 saat kontrol edileceğini duyurdu.

Döndüm bizim eşit egemenciler ne yapmış yahu diye bir baktım ki bırak böyle bir gündemi yangınla ilgili gaileleri bile yok.

1995’teki yangından sonra topladığı yangın vergileri ile ne yaptığını dahi açıklamayan hükümete bir vatandaş olarak sormak istiyorum.

N’oldu bizim o yangın helikopteri işi?

10 taneyi geçtim 1 tane bile yokken nedir bu geniş geniş ferah ferah haller?

Bir genabla atasözü der ki: Bir evin damı ne gadar büyüğüsa üstüne sıçan guş o gadar çok olur.











Başa dön tuşu