InstagramKöşe Yazarlarımız

KKTC Siyaset Sınavı



KKTC yakın tarihine dair bir hafıza tazelemesi.

On dört sorunun tümünü de doğru bilenlere “SİYASETTE GOMBİNA ÜST SEVİYE SERTİFİKASI” verilecektir.

1. Belediye seçimlerini kazandığı gece, kaybettiğini sanarak radyo canlı yayınında kendi seçmen kitlesi için “bipeceğim hepsini, onun bunun çocukları” diyen ve kazandığını anlayana kadar pek çok bipli demeç veren siyasetimizin gözde ismi, eski belediye başkanı kimdir?

2. “Gece kulüplerini kapatalım da 40 bin asker bizi mi öpsün?” diye soran uzak öngörülü duayen politikacı kimdir?

3. Kâh dümbelekli dini ayinde, kâh Balvenie marka, en pahalı single malt viskili sofralarda boy gösteren, “attalara” ve “hoppalara” gitmeyi pek seven, düğün, kokteyl, pokerize masası, hayvan üremesi, hava durumu ve daha bir dolu alanda fotoğraf çalışmaları da olan, bir tek görevli olduğu alanda çalışma yapmayan politikacı kimdir?

4. Siyasetteki engin vizyon, misyon ve komisyonuyla yükselen, türlü çeşit bakanlık yapan, daha sonra ise muhteşem bilgi, donanım ve karizmasıyla yüksek öğrenim sektörünü zirveye taşıyan, sosyal medyada Camel Honest adıyla ünlenmiş lider kişilikli, karizmatik politikacı kimdir?

5. “Geri zekalıya bak”, ve “kimsin be sen ha, kimsin” gibi veciz sözleri olan, banka hesabına gönüllü bağışçılar tarafından yüklü ve çok yüklü miktarda paralar yatırılan, eski sporcu, yeni jön, eski başbakan, yakışıklı politikacı kimdir?

6. Ufak olsun benim olsun şiarıyla, şantajcı koalisyon partisi kontenjanından her daim en akçalı bakanlığı kapan, KKTC siyasetinin küfürbaz bakanıdır. Sapla samanı kavga ettirmesi ve Kıbrıslı Türklere sağlam küfretmesiyle de tanınır.

7. Partisinin simgesi olan bindiği atla Sarayönü meydanını inleten, sonradan siyasetin en üst mertebelerine gelen lider politikacı kimdir?

8. Bu quizde soru olarak sorulan bir parti başkanı tarafından geçici-etkisiz parti başkanı olarak atanan ama daha sonra onu ve çoğunu suya götürüp susuz getiren, her daim en mammalı turistik işler bakan taksici politikacı kimdir?

9. Her zaman yaptığı ve bir seferinde oğlunun da karıştığı indira gandi arazi olayını normalleştirmek için “yaptığım etik olmayabilir ama yasal” veciz cümlesini sarf eden, Türkiye’den sürekli özür dilemesi, kâh gözden düşmesi, kâh kilit adam olması ve fakat bir türlü başbakan olamaması belirleyici özellikleridir.

10. Boş vakitlerini, pardon düzeltiyorum, tüm vakitlerini Lefkoşa mezarlığında geçiren Ergenekon kökenli bozkurt politikacımızdır.

11. Türkiye’de oy hakkı olsa AKP’ye oy vereceğini ayan beyan deklare eden eski Cumhurbaşkanımız kimdir?

12. Aldığı rüşvetin küçük bir bölümünü puro, viski ve kuru yemişe harcadıktan sonra kalanını meclis kürsüsüne getiren, dürüstlük timsali eski milletvekilimiz kimdir?

13. Genel sekreteri olduğu partiden bir grup vekille birlikte istifa edip yeni bir parti kuran, şansa bakın ertesi hafta da bıyıklı ve ilkeli sol partiyle koalisyon hükümeti kurarak başbakan yardımcılığı yapan akademisyen eski politikacı kimdir? Daha sonra en yüksek, yüksek öğrenimin en üst kurumunu da kendi yöntemlerince “organize işler” etmiştir.

14. Sayılabilecek, iyi eğitimli, donanımlı, hukukçu sıfatlarının yanı sıra herkesi ve her kesimi, kelimenin tam anlamıyla sıkı sıkı kucaklamasıyla bilinen politikacı kimdir.

CEVAP ANAHTARI:

1. LAMEC IRALLUĞOTULUB
2. LURĞUTRE ULĞOPİSAH
3. NİSRE RATAT
4. LAMEK TSÜRÜD
5. NİSEYÜH NÜGRÜGZÖ
6. NAHRE ILKIRA
7. NESRİ KÜÇÜK
8. İRKİF ULĞOATA
9. RADRES ŞATKNED
10. ULROZ ERÖT
11. İLATEMHEM TALAT
12. REDJE ABABNASLA
13. YAGRUT ICVA
14. NAFUT NAMRÜHRE











Başa dön tuşu