InstagramKöşe Yazarlarımız

Ellili Yaşlarımın Ortasındayım, Şu Hayattan Öğrendiklerim


Başlık çok afili, felsefe parçalayacağım gibi durur ama konu tamamen başka.

Konu KKTC mandırasında sıkışıp kalmış, etrafı mandırayı dünyanın merkezi zanneden sıradan vatandaş Cenk Özdağ’ın şu hayattan öğrendikleri, ama günlük hayattan öğrendikleri.

Bir kısmı pratikte çok işe yarayan şeylerdir ha, öyle hemen burun kıvırmayın.

İşte listem, risk alıyorum, hepsinden de eminim ve son kararım:

● Elektrikli ocakta, elektrikli cezvede ve/veya o alengirli makinalarda kahve yapılmaz, yapılsa bile bir halta benzemez. Kahve dediğin ocakta, yavaş yavaş ve karıştırarak yapılır.

● Gabiralıkta kızartılmayan ekmeğe da gabira denemez. Başka bir şey demek lazım ama bilmem. Kızarmış ekmek denilebilir en fazla.

● Kemal Dürüst’ün siyasetten çekilmesi iyi olmadı. Kendisi gene gündem gerçi ama ben o günleri özlüyor ve döneceği günleri bekliyorum. Bu memlekete yakışan budur. Müstahaktır anlamında ha!

● Şiş kebabını az pişmiş yemek lazım, fazla pişirip kuruyunca o artık şiş kebabı değildir. Pirzola ve ciğer da bu kapsama girer. Mangalda kanatlıya karşıyım ama illa ki yapılacaksa onu iyi pişirmek icap eder.

● Kıbrıslının *ötü siyaset ve siyasetçiden şikâyet etmekten dil eder ama seçim zamanı gene gider oyunu aynı gamaşa siyasetçilere verir. Bu paradoksu anlamaya çalışan 78 siyaset bilimci pirefösör kör oldu, 49’u lanet olsun diyerek mesleği bıraktı 56’sı da eşşek *iksin gamaşa Kıbrıslıları diyerek konuyu araştırmaktan vazgeçti.

● Sıcağa bir yere kadar dayanılır ama nem….. Nem çok fena çekilmez. Maffetti bizi nem bu sene

● Öğlen uykusu candır ve şarttır. (en az bir saat, klimada)

● Asapların bozuksa gidip bir koltuğa oturup da psikoloğa para bayılma. Çık ovaya, mevsimine göre, ayrelli, hostez, gara tiken, gafgarıt, gazayağı, mantar topla. Görecen o su ne dert kalacak ne stres. Ovaya usanırım dersen, Yaz aksam üstleri yasemin diz, ne bileyim geceleri da gomşuda toplanip balkonda molehiya ayıkla, aynı sonucu verir.

● TL kazanıp döviz harcamak veya dövize endeksli hayat yaşamak müthiş bir heyecan ve aksiyon kaynağıdır. İnsanı zinde ve formda tutar. Anlatılmaz yaşanır bir durumdur.

● Reçellerin kralı alıç, macunların kralı cevizidir. Diğerleri da candır ama bir alt ligdedirler. (Karpuz macunu da arada bir yerdedir) Lemonadda derseniz, o da şahane amma ve lakin pergamutlu olan da profesyonel seviyededir.

● Tanıdığım en büyük mizahçılar Kıbrıslıdır ve hepsi de politikacıdır. Çoğu milletvekili, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanıdır. Gayet güzel mizah yaparlar, British humour tadında. Hayır onca komiklik yaparken ciddi kalmayı nasıl başarırlar, gerçekten takdire şayan bir durum. Hele da o galın bıyıklı olan, o şu saçlarını boyar.

● Bir yerde bir Fenerbahçeliler varsa orada acı, keder, elem ve büyük travmalar da vardır. (Ben şahsen anlayışla yaklaşılması ve destekleyici davranılması taraftarıyım.

● İrsen Küçük eyi adamdı aslında. Değerini gidince anladık. Şimdiki gafgariyalar çok ısgarta yahu!

● Vaktinde içilen soda insanı çok ama çok rahatlatır.

Bunlar benim öğrendiklerim, siz de hayattan öğrendiklerinizi bir düşünün ve gözden geçirin.

Not: Mücendra pilavını hem badadez köftesini da yazacaktım ama yer kalmadı. İkisi da muhteşemdir yahu.











Başa dön tuşu