InstagramKöşe Yazarlarımız

Duvardaki Delik




Duvardaki Delik dergisinin 6. Sayısı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Ve bir delik daha açmış olduk duvara.

Duvardaki Delik adanın kuzeyinde çıkan veya başka bir deyişle adada Türkçe olarak çıkan tek edebiyat dergisi.

İlkbaharda ve sonbaharda olmak üzere yılda iki defa çıkıyor.

O kadar şair, yazar ve akademisyen var ama tek bir edebiyat dergisi çıkıyor. Utanılacak bir durum bu. İkinci bir dergi çıkmıyor çünkü sorumluluk almak, fedakârlık yapmak istemiyor bireyler ve kurumlar.

Herkes kendi tanıtımını yapma, kendi eserini basma, kendini pazarlama derdinde, kolektif işler yapmaktan kaçınıyor.

Hemen şu soru geliyor akla: ikinci veya üçüncü edebiyat dergisine ihtiyaç var mı gerçekten? Bence evet var, öyle bir üretim var çünkü. Hatta kuşkusuz üretimi teşvik ve motive etme gücü de var düzenli çıkan bir edebiyat dergisinin.

Ayrıca Duvardaki Delik’e davet edilmeyen veya davet edildiği halde yer almak istemeyen şairler ve yazarların yer alacağı bir dergi yayınlansa ne iyi olurdu. Onların yeni işlerini de okuma şansı bulurduk.

Geçmişte çıkan Karanfil ve Yasemin gibi tek sayıda kalmış dergileri ilginç bulsam da daha önce birçok yerde, birçok defa söylediğim gibi düzenli ve istikrarlı çıkan bir dergiye ihtiyacımız var, yeni işleri, taze eserleri okuyabilmek için.

Fatoş Avcısoy Ruso ile çıkarıyoruz dergiyi. Fatoş daha önce Uçsuz dergisini (6 sayı), ben de Isırgan dergisini (8 sayı) çıkarmıştım Jenan Selçuk ile birlikte.

Duvardaki Delik’in, önceki dergilerden farkı çok dilli olması ve sadece şiir ile öykü yayınlaması. Önemli bir misyonu da daha önce hiçbir yerde işlerini yayınlamamış gençlere ilk şiir ve öykülerini yayınlayacak bir platform oluşturması.

Bu sayıda Fulya Çelik ve Erman Altınçay okuyucu karşısına çıktılar ilk şiirleriyle. Her ikisi de yetenekli, ama şiire harcadıkları zaman ve enerji belirleyecek sonuçta şiirlerinin nereye varacağını. İzleyip göreceğiz.

Geçtiğimiz sayılarda da Cansu Çarlak, Şule Babacan, Diyar Atak, Mehmet Sermet ve Ayça Yay gibi gençlerin ilk eserlerini yayınlamış, okuyucularla tanıştırmıştık onları. Dilerim yazmaya devam ederler.

Aramıza katılan bir diğer genç, derginin son okumasını yapan henüz 17 yaşındaki Düşlem Korkmazel.

Dergiyi Işık Kitabevi, yani Nahide Tulga ve Hürrem Tulga finanse ediyor ve Mavi matbaasında basıyor. Bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz onlara, Kıbrıs edebiyatına yaptıkları katkıdan dolayı.











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu