InstagramKöşe Yazarlarımız

Güzin Abala-Cenk Abi İş Birliği II – Rumuz: Te Da Ki Juju


Son zamanlarda bana dertlerini anlatan, içini döken okurlarımdan çok sayıda e posta alıyorum.

Evvelden bu sütunlarda yazdığım, yumuşak üslubuyla, gerçek adları belli olmaması için bir rumuz ile yazan dertlilerin derdine derman olan gazetelerin efsane ve şefkatli ablası Güzin Abla benzeri yazı yüzünden olmalı.

Sebebini anlayabiliyorum, sanırım UBP kurultayının yaklaşmasının da bunda payı olabilir.

İşte bana yazan okurlarımdan birisi ve ona verdiğim cevap.

O içini döktü, umarım ben de yardım edebilmişimdir.

RUMUZ: TE DA Kİ JUJU

Sevgili Cenk Abim,

Saa daha evvel de yazdığım gibi, ben gendi halinde politika yapan bir taşra politikacısıydım. Ufak tefek parti içi gombinalar, vekilliktir, bakanlıktır, bir iki ihale, iş takibi şu bu, yuvarlanıp giderdim. Bu işlerden kazancım da yerindeydi ha.

Sen da bilin, te da ki ansızın böyük bir koltuğa oturttular beni, o günden beri huzurum kalmadı. Ma bilin, angsızın oldu ha, nolduğunu ağnamadıydım bile. Bırak saçlarımı, bıyıklarımı bile boyadılar yahu, garagöz ettiler beni, inanabilin?

Bir da isterler Türkiyalılar gibi misinli, mısınlı gonuşayım. Beceremem ki ben!

Geçende hatta “alın genni” dedim o basdarda sendikacıya, ne bileyim yau, işde öyle geldi baa o sahat. Bozduydu gamaşa santıralı. Polisler derdest etti, götürdü genni.

Aslında güç da güzel şeymiş aslında. İsderim asayım, ipe çekeyim hepsini bazı sahat.

Cenk Abi, içimde büyük gorkular var.

Nolaak yersa beni kurultayda o Hasan gamaşası?

Hade deylim gazandım, bu benim partili i**neler seçimde İrsen abime neler ettiydi, herkeş bilir. Yediydiler adamı.

Geceleri uykumdan kan ter içerisinde irkilerek uyanırım, artık başbakan olmadığımı, goltuğumun boş olduğunu görürüm ve o anlarda bir hünkürerek ağlama gelir baa.

Yapayalnız bomboş bir koltuk sürekli peşimden gelir rüyamda. Ben koltuğumu çok severim yau Cenk abi ve onu kaybetmek isdemem, daha doyamadım ki.

Sen da bilin Cenk abi, evliyim ama bir da dalgam var, esgiden beri ha, herkeş da bilir. Senin da vardır akibet, erkek adama normal değil? En çok da o gazeddacılara hem Feysbukda devamlı je’li je’li yazannara asap olurum. Hele da o kel olan gamaşaya.

İçimde önlenemez bir çapkınlık yapma isteği var, huyum gurusun ama isderim rahat rahat yapayım, usandım bu medyadan. Bardon gancelli.

Ben ne yapmalıyım sevgili Cenk Abi? Lütfen baa yardımcı ol.

CENK ABİ:

Sevgili Te Da Ki Juju,

Sen da az Juju değilsin yani ha köftehor! Usanmadın tehlikeli sularda yüzmekte ama neysa. Gönül bu, ota da konar, koltuğa da.

Gece kâbusları için çözüm kolay, yatmadan fazla su içme ki işenmeden rahat uyuyasın, fazla işenince aha böyle kabuslar görür insan. Gonyağı da azalt, o da asaplarını bozar insanın.

Alışmış gudurmuşdan beterdir Te Da Ki, bu saatten sonra koltukta kalmaya mecbursun. Normalde yavaş yavaş bırak derdim ama senin durumun farklı. Hasan’dan korkma, ondan sana zarar gelmez ama içindeki güç zehirlenmesini kontrol etmeye çalış.

Bugün seni yere göğe sığdırmayan etrafındaki danışmanların ve yağcıların yarın toz olurlar, onu bunu kırdığınla kalır, mahalledeki kahvehaneye bile gidemezsin sonra.

Tersin’in durumu malum, seneye kapağı Silihtar’a atarsan 5 sene daha bıyıkları boyayarak idare edersin durumu, ondan sonrası da emeklilik zaten. Sen politikalarını bu yönde yoğunlaştır, neyin eksik ki Tersin’den? Hem bol bol da gezersin sevgilinle, başbaşa.

Kırkından sonra azanı teneşir paklarmış der atalarımız, seni yetmişinden sonra rahmetli Tellak Arif bile paklayamaz, devam et dalgana ama fazla reklam olmamaya çalış, azaltarak bırakabilin belki.

Haftaya diğer Kurultayzedelerin dertlerine de derman olabilmek tek hedefim.











Başa dön tuşu