Baraka: Fikir ayrılıkları ve özneleşme, bizlere köstek değil destek olur

Baraka Kültür Merkezi’nin ayda bir gerçekleştirdiği “Sun-İzle-Tartış” ücretsiz sinema gecesinde Ekim ve Kasım filmi “Reds” (Kızıllar) idi
Baraka: Etkinlikte Ekim Devrimi ve filmle ilişkisi hakkında detaylı bir sunuş yapıldı
Yazılı açıklama yapan Baraka, iki bölüm halinde düzenlenen etkinlikte Ekim Devrimi ve filmle ilişkisi hakkında detaylı bir sunuş yapıldığını ve sunuşta filmin tarihsel olaylara isabetli yaklaşımından bahsedildiğini aktardı.
1917 Şubat’ından Kasım’ına devrim süreci hakkında bilgiler verildiğini belirten Baraka, devrimin ilk yıllardaki kazanımlarına değinildiğini ve devrimi yaşamayan ama etkilerini hisseden Amerikan solundaki yansımaların da tarif edildiğini aktardı.

Baraka, “Film sonrasında ise tarihte yaşananların da içine dahil edildiği tartışmamızda devrimin kurduğu rejimin parlamenter bir sisteme kıyasla gerçek demokrasi yönünde nasıl adımlar attığı, bireylerin özneleşmesi ile devrimcileşmesi arasındaki ilişkiler ve tarihte farklı halklarda, farklı toplumlarda devrimciliğin biçimlerinin nasıl ve ne ölçüde değişkenlik gösterdiği tartışıldı” dedi.

“Fikir ayrılıkları, demokratik tartışmalar çerçevesinde bizlere köstek değil destek olur”
Baraka, özneleşmenin ve getirdiği fikir ayrılıklarının demokratik tartışmalar çerçevesinde insanlara köstek değil destek olacağının, ileri taşıyacağının vurgulandığını aktardı.






















