DünyaManşet

Erdoğan “balkon konuşmasında” yine ayrımcı dilinden vazgeçmedi

Türkiye‘de dün yapılan ve ülkenin yarısının “mücadeleye devam” dediği ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı ilan ilan edilen Cumhur İttifakı adayı AKP‘li Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı ilk konuşmada da yine hedef gösterdi

Erdoğan “balkon konuşmasında” yine ayrımcı dilinden vazgeçmedi

Ankara‘da ‘balkon konuşması’ yapan Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle;

“Siz Cumhur İttifakı’nı mahçup etmediniz, yalnız bırakmadınız. Bu yolda beraber yürüdük. Gece gündüz demeden yürüdük ve sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah ‘Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz.

Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye’dir. Kazanan tüm kesimleri ile milletimizin ta kendisidir! Kazanan, demokrasimizdir.

Hatırlarsanız biz her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. Yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik.

Aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün, kimse kaybetmemiştir; 85 milyonun tamamı kazanmıştır.

Ben hesap uzmanı değilim. Ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var.

2018’de CHP’nin vekil sayısı 146 idi. 2023’te vekil sayısı 169. Gördüğünüz gibi bir artış var. Fakat, burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı 129’a düştü. Hesap uzmanı ya, çok iyi bilir. Herhalde CHP bunun bay bay bay Kemal’e hesabını soracaktır”

Terör örgütlerinden sapkın akımlara kimlerin karşımıza dikildiğini, kirli oyunları gördünüz. Buna rağmen ne oldu? Başaramadılar…

Bay bay Kemal’in ortakları ne diyordu? ‘Biz Güneyimizdeki terör örgütleri ile beraber olacağız.’ Bununla kalmadılar, oralardaki petrol kaynaklarını bu teröristlerle paylaşmanın adımlarını attılar”











Başa dön tuşu