InstagramKıbrısManşet

Rum Dışişleri Bakanı Kombos: Tutuklamayı biz istedik

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe‘nin eşi Akan Kürşat‘ın geçtiğimiz hafta İtalya‘da tutuklanmasıyla yeniden gündeme gelen “kuzeydeki Rum mallarının satışı” konusunda konuşan Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, bu tutuklamayı kendilerinin talep ettiğini doğruladı

Rum Basını: Rum mülklerinin satışı konusunda ciddi cezalar gündemde

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Kombos, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Rum mülklerinin izinsiz ele geçirilmesi, yasa dışı bir şekilde satılması ve istismar edilmesi nedeniyle kapsamlı bir plan hazırlandığını söyleyerek, bu satışların önlenmesi için Kıbrıs Cumhuriyeti’nin gerekli araçlara sahip olduğunu ifade etti.

Politis gazetesi “Gaspçı da Çok, Yardım Eden de çok” başlıklı dünkü haberinde, Rum Dışişleri Bakanı Kombos’la yapılan söyleşinin bazı satırlarını okurlarına aktardı. Geniş açıklamanın bugünkü gazetede yer alacağını yazan Politis gazetesi, Rum mülklerinin satışı konusunda ciddi cezaların gündemde olduğuna dikkat çekti.

Kuzeydeki Rum mallarının alım-satım olayının hızlı bir şekilde artmasından ötürü, önemli sayıda kişinin de bu olaya müdahil olduğunu savunan Kombos, bunun hem kamuoyunu hem de Rum hükümetini ilgilendiren bir konu olduğuna işaret etti.

Kombos: Ortada ciddi bir rakam var

“Ortada ciddi bir rakam var” diyen Kombos, “Tüm durumlara aynı şekilde muamele edilemez ve biz meydana getirdiğimiz önerilerle birlikte bu durumla başa çıkmanın en iyi yolunu bulmaya veya en azından bu tür eylemlere karışanlar için endişe koşulları meydana getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bu olayın yeni bir şey olmadığını da söyleyen Kombos, durumun bu noktaya ulaşmasına izin verilmesiyle ilgili eleştirilerde de bulundu. Bir durumun gelişmesine izin verildiğini ve bunun devletin harekete geçmesi gereken noktayı aştığını ifade eden Kombos, var olan imkanlar çerçevesinde uygulamaya koyacakları bir plan oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Neler olmuştu?

Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe’nin eşi Avukat Akan Kürşat İtalya’da gözaltına alındı.

Kürşat’ın Kıbrıs’ın kuzeyindeki bazı taşınmazları yabancılar adına satın almasından dolayı İtalya’da Kıbrıs Cumhuriyeti’nin şikayeti üzerine tutuklandığı bildirildi.











Başa dön tuşu