InstagramKıbrısManşet

Özersay: Bu sabah hem polise hem de Sayıştay’a başvurduk

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’na bağlı mukayyitliğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı fonda bulunan kaynağın, ilgili yasaya aykırı şekilde DP’ye bağlı başka kurumlara aktarıldığını söyleyerek, konuyla ilgili hem polise hem de Sayıştay Başkanlığı’na başvurduklarını açıkladı

Özersay: Bu sabah hem polise hem de Sayıştay’a başvurduk

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, yasaya göre sadece sınırlı ve belirli hallerde bu kaynağın değerlendirilebildiğini belirterek, Kooperatif Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yasası’na göre mevduatlarını fonda bulunduran vatandaşların güvencesi konumundaki kaynakların bu şekilde kullanılmasının yasaya aykırı olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili olarak bu sabah hem polise hem de Sayıştay Başkanlığı’na başvurduklarını açıklayan Özersay, gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini bildirdi.

“Fikri Bey kendisine bağlı kurumlarda yasa tanımıyor”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“FİKRİ BEY KENDİSİNE BAĞLI KURUMLARDA YASA TANIMIYOR!

BU SABAH HEM POLİSE HEM DE SAYIŞTAY’A BAŞVURDUK!

MEVDUAT SAHİPLERİNİN PARASINI TEHLİKEYE ATIYORLAR

DP Genel Başkanı sayın Fikri Ataoğlu’na bağlı mukayyitliğin Yönetim Kurulu başkanlığı yaptığı fonda bulunan kaynak, ilgili YASAYA AYKIRI ŞEKİLDE Demokrat Parti’ye bağlı başka kurumlara aktarılıyor.

“Bu kaynakların bu şekilde kullanılması yasaya aykırıdır”

Oysa yasaya göre sadece sınırlı ve belirli hallerde bu kaynak değerlendirilebilir. Kooperatif Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yasası’na göre mevduatlarını fonda bulunduran vatandaşların güvencesi konumundaki bu kaynakların bu şekilde kullanılması YASAYA AYKIRIDIR.

Bu konuyla ilgili olarak bu sabah hem polise hem de Sayıştay Başkanlığı’na başvurduk. Gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz”











Başa dön tuşu