
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Ceza Yasası, Bilişim Suçları Yasası ve Ceza Mahkemeleri Değişiklik Yasası tasarılarıyla ilgili yürütülen süreci kabul edilemez bulduğunu açıkladı
BKP: Hükümet AKP’den esinlenerek, toplumun ifade özgürlüğünü yerle bir etmek istiyor
“Yürütülen süreç iyi niyetten yoksun, toplumun genelini rahatsız etmektedir” diyen BKP Merkez Yürütme Kurulu, “İktidar partisine mensup Milletvekillerinin hoşnutsuzluklarını ilan ederek, tasarıya oy vermeyeceklerini açıklamaları, tamamen antidemokratik bir yasa tasarısı ile karşı karşıya olduğumuzu gözler önüne sermektedir” dedi.
“UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin Türkiye’deki AKP iktidarından esinlenerek, toplumun ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve yurttaşların haber alma hakkını yerle bir etmeye çalıştığını” dile getiren BKP Merkez Yürütme Kurulu, “Kuzey Kıbrıs’ta yaşanmakta olan yolsuzluk ve skandallarda bunalan UBP koalisyon hükümeti, çareyi gazeteci ve aydınları hapishanelere tıkmakta bulmuştur” dedi.
BKP Merkez Yürütme Kurulu, baskı ve şiddet içeren yasal düzenlemenin tümüne karşı olduğunu kamuoyuna duyururken, bu yasanın yasallaşmaması için tüm demokratik sivil örgütlerle birlikte hareket edeceklerini vurguladı.




















