SürmanşetYaşam

Erdoğan’ın avukatı Akpınar ve Gezen’in beraat kararına itiraz etti

Türkiye‘nin usta tiyatro ve sinema sanatçılarından, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar‘ın, bir televizyon programında yaptıkları konuşmada “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davada verilen beraat kararına itiraz edildi

Erdoğan’ın avukatı Akpınar ve Gezen’in beraat kararına itiraz etti

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Gökhan Bakaner tarafından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne (istinaf) gönderilmek üzere beraat hükmünün verildiği, Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan itiraz yazısında, sanıklar hakkında verilen beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılması istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın avukatı Ahmet Özel tarafından aynı mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde de, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın 21 Aralık 2018’de konuk oldukları bir televizyon programında yaptıkları açıklamalar hatırlatıldı.

Sanıklar Gezen ve Akpınar hakkında, bu açıklamaları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan kamu davası açıldığı aktarılan dilekçede, yapılan yargılama neticesinde sanıkların üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildiği anımsatıldı.











Başa dön tuşu