KıbrısManşet

Video haber: MHP’li Çakar ve Arıklı hakarette birbiriyle yarışmış

Milliyetçi Hareket Partisi‘nin (MHP) 21. dönem milletvekillerinden Ahmet Çakar ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı‘nın, Barış ve Federasyon isteyen Kıbrıslıtürklere hakaret ettiği görüntüler ortaya çıktı

Çakar hakaret etmiş, Arıklı önce dinlemiş

2019 yılında yapılan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)’da “Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler ve Kıbrıs” konulu konferansta, Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte konuşma yapan MHP 21. dönem milletvekili Ahmet Çakar’ın da aynı sözlerle Kıbrıs Türk halkına hakaretler ettiği ortaya çıktı.

Çakar’ın hakaretlerindeki en önemli detay ise Bakan Arıklı’nın kendisini onaylar vaziyette yanında bulunması.

Çakar konuşmasında önce “Kıbrıs’ta AB pasaportu adına vatanına ihanet eden, Türk kimlikli, Türklüğünden vazgeçmiş adamlar var çoğunlukta. Peki onları kim teşvik ediyor?” diye soruyor.

Ardından da cevabı kendince verip barış iteyen Kıbrıslıtürkleri ‘Vatana ihanet’ etmekle suçluyor. Tüm bu konuşmalar olurken de, Arıklı sadece dinliyor.

Çakar’ın sözleri şöyle;

“Orada ciddi bir ajan faaliyeti var.

Soros orada, İngiliz orada, Fransız orada, İspanyol orada, Amerikalı orada.

Kendine köle olacak uşakları buluyorlar, organizasyon yapacak becerikli adamları buluyorlar, bu anlamda ihanette becerikli adamları buluyorlar, istihdam ediyorlar, organize oluyorlar ve böylece kitleleri oluşturuyorlar”

Arıklı sonra tur bindirmiş

Arıklı daha sonra sazı eline alıyor ve 1975 sonrsı adaya yerleşen çocuklarda milli şuur olduğunu ama sorunun Kıbrıslı çocuklarda olduğunu söylüyor.

Video 1 :

 

Video 2:











Başa dön tuşu