Bitkisel beslenme iklim değişikliği mücadelesine büyük katkı sağlayabilir
ABD’li uzmanlar, et ve süt ürünleri yerine fasulye, mercimek ve fındık gibi protein bakımından zengin gıda maddelerine yönelmenin 2050 yılına kadar 16 yıllık karbondioksit emisyonunu ortadan kaldırabileceğini söylüyor. Araştırmacılar, böylelikle sera gazlarında düşüş olacağını ve iklim değişikliğinin yavaşlayabileceğini belirtti.
Dünyadaki tarım arazilerinin yüzde 83’ünden fazlası düşük verime sahip et ve süt ürünleri temelli üretime ayrılmış durumda. Araştırmacılar bu nedenle, atmosferdeki karbondioksit miktarını düşürmenin, kanıtlanmamış teknolojik gelişimleri beklemeye kıyasla bitkisel bazlı beslenmenin iklim değişikliği ile mücadelede daha etkili bir yol olduğunu belirtiyor.
New York Üniversitesi’nde görevli çevre bilimci Profesör Hayek, ormanların yeniden büyümesi için en büyük potansiyelin yüksek ve üst-orta gelirli ülkelerde olduğunu belirtiyor.
Profesör Hayek ve meslektaşları tarafından yapılan araştırmada, hayvansal gıda üretimi için arazi kullanım oranı ve ormanlara etkisi incelendi.
NTV