Adli OlaylarInstagramKıbrısManşet

Yine genç “turist” yine kurşunlama: Bu işlerin arkasında kimler var?







Kıbrıs’ın kuzeyinde turist olarak bulunan 23 yaşındaki Yunus Emre Karakoç’un, Türkiye’deki bir kişiyle birlikte planlayarak Demirhan’daki bir iş yerine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilip tutuklandı

Polis: Erülkü Market’te bulunan çiğ köfteciyi kurşunlama planı yaptılar

Kamalı Haber‘in aktardığına göre, Polis memuru Ali Aydoğanlı mahkemede olguları aktardı. Polis, 30 Temmuz 2025 tarihinde saat 23.00 civarında alınan bilgi doğrultusunda, Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan Nagaş Hotel’de konaklayan ve Kıbrıs’ın kuzeyinde turist statüsünde bulunan Karakoç’un, Türkiye’de ikamet eden bir şahısla birlikte Demirhan’daki Erülkü Süper Market’te bulunan çiğ köfteciyi kurşunlamak amacıyla plan yapıp, ağır bir suç işlemek kastıyla gizli bir ittifak kurduklarını bildirdi.

Polis, alınan ihbar üzerine zanlının aynı gün tespit edilip tutuklandığını bildirdi. Ayrıca, zanlının gönüllü ifadesinde gizli ittifak suçunu kabul ettiğini açıkladı.

Polis, zanlının 31 Temmuz 2025 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk kararı alındığını, bu süre zarfında zanlının verdiği gönüllü ifadenin teyit ve tekzip işlemlerinin yapıldığını; ayrıca birçok kamera görüntüsünün incelenip ifade temin edildiğini belirtti.

“Kullanacağı tabancayı kendisinin gidip alacağını beyan etti”

Polis, zanlının gönüllü ifadesinde, kullanacağı tabancanın konumunun telefonuna gönderileceğini ve kendisinin gidip alacağını beyan ettiğini belirtti. Ayrıca, zanlının 2 Ağustos 2025 tarihinde yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhinde 6 gün tutukluluk kararı alındığını kaydetti.

Polis, bu süre zarfında zanlının Türkiye’de ağır bir suç işlemek kastıyla gizli ittifak kurduğu kişinin isminin tespit edildiğini ve konuya ilişkin olarak Türkiye ile gerekli yazışmaların yapıldığını açıkladı.

“Turist vizesiyle giriş yaptı, serbest kalması halinde yasal olmayan yollarla ülkeyi terk etmesi kuvvetle muhtemel”

Polis, “Bu süre zarfında zanlının KKTC’de herhangi biriyle iletişime geçip geçmediğine dair birçok ifade alınarak kapsamlı bir soruşturma yürütülmüştür” dedi. Zanlının KKTC’ye turist vizesiyle giriş yaptığını ve serbest kalması halinde yasal olmayan yollarla ülkeyi terk etmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirten polis, 2 ay süreyle merkezi cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda sunulan şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevinde tutuklu kalmasına karar verdi.













Başa dön tuşu