
Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) özelleştirme kapsamına alındı. Konuya ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı
Karar, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ilgili maddesi ile alındı
Buna göre, TEİAŞ’ın “özelleştirme kapsamına alınmasına ve halka arza yönelik olarak özelleştirmeye hazırlık işlemlerine tabi tutulmasına” 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ilgili maddesi gereğince karar verildi.
İşlemler, 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanacak
Özelleştirme hazırlık işlemleri Türkiye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından işbirliği içerisinde yürütülecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.
TEİAŞ, 2019 yılında 2,1 milyar TL kâr elde etmişti. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye Araştırması sonuçlarına göre, TEİAŞ 2020 yılında 14,9 milyar TL’lik ciroyla 500 şirket arasında 26. sırada yer aldı. 2020 yılı bilanço verilerine göre, TEİAŞ’ın varlıklarının toplam değeri 27,9 milyar TL seviyesinde bulunuyor.
(Sözcü)




















