KıbrısManşet

Haralambus: Seyis ile yoldaş olmak çok değerli


Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) ve PEO, İPF hastası olup son zamanlarda rahatsızlığı artan DEV-İŞ Eski Başkanı Mehmet Seyis’i evinde ziyaret ettiler

Kıbrıs’ta ve Dünyada işçi sorunları, sohbetin başlıca konusuydu

133 ülkeden 110 milyonu aşkın üyesi olan Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) Genel Sekreteri Pambis Kyritsis, PEO Genel Sekreteri Sotirulla Haralambus ve PEO Örgütlenme Sekreteri Chiristos Tombazos’un katıldığı ziyarette DEV-İŞ eski Başkanlarından Ali Gulle de hazır bulundular.

Ziyaretçi işçi liderleri, Mehmet Seyis’e geçmiş olsun dileklerini iletip sağlığı ile alakalı bilgi aldılar görüş alışverişinde bulundular. Kıbrıs’ta ve Dünyada işçi sorunları da sohbetin başlıca konusu idi.

Kyrissis: Seyis’in Kıbrıs’ta ve dünyada işçi sınıfı hareketine yaptığı katkılar unutulmaz

Kyrissis “Tüm dünyada sermayenin emekçiler üzerinde baskı ve sömürülerini artırmakta oldukları bu dönemde WFTU (DSF) Genel Sekreterliği görevini üstlenmenin kendisi için çok önemli zor ama onurlu bir görev olduğunun altını çizdi.

Mehmet Seyis’in gerek Kıbrıs, gerek ise dünya işçi sınıfı hareketine katkılarının unutulmayacağını onunla birlikte yapılan çalışmaları kalplerinde taşıdığını” söyledi.

Haralambus: Seyis ile yoldaş olmak çok değerli

PEO Genel Sekreteri Haralambus ise “Kıbrısta işçi sorunları ve PEO’nun çalışmalarından söz ederek, Kıbrıs Cumhuriyetinde çalışan Kıbrıslıtürklerin sorunlarını çözmek için de çalıştıklarını söyleyip, Seyis ile iyi bir çalışma yoldaşlıklarının olduklarını bunun çok değerli olduğunu kaydetti.

Seyis: Sağlığım adına tedaviye devam etmekte ve mücadelede kararlıyım

Mehmet Seyis, sendikacı dostların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirip onlara teşekkür etti. Görevi süresince WFTU ve PEO ile yoldaşça çalıştıklarını, iki toplumlu etkinlikler ile de çözüm için çaba harcadıklarını söyledi. Seyis “sağlığı ile alakalı son zamanlarda sıkıntıların düzeleceğine olan inancını yineleyip, kendi doktoru Mustafa Akansoy’un 8 yıldır sürdürdüğü tedavisinden ve ilgisinden memnuniyetini dile getirip, doktoru ile tedaviye devam etmekte kararlı olduğunun altını çizdi.

Dünya Sendikalar Federasyonu ve PEO yetkilileri ise, Seyis’in tedavisi için kendilerinin de ne gerekirse yapmaya hazır olduklarının altını çizdiler.











Başa dön tuşu