Adli OlaylarEkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Savunmanın sanığın kefaletini 300.000 Euro’ya çıkarma talebi mahkeme tarafından reddedildi!!




Adanın kuzeyindeki Rum mülkünün gaspıyla suçlanan 49 yaşındaki Alman emlakçı Eva Kounzel, dün çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen 44 suçlamanın hiçbirinde herhangi bir rolü olduğu suçlamalarını reddetti

Savunmanın sanığın kefaletini 300.000 Euro’ya çıkarma talebi mahkeme tarafından reddedildi

Alman emlakçı kadın, Esentepe (Ayios Ambrosios) ve Girne’nin dört farklı bölgesinde mülk reklamı yapmak, tanıtmak, satmak, elinde tutmak, kullanmak ve dolandırıcılık yoluyla 169.000 € elde etmek ve yasal sahibinin izni olmadan iki bölgeden birinde kendisi için bir daire satın almak suçlamalarıyla karşı karşıya.

Lefkoşa ceza mahkemesi, savunma tarafından öne sürülen tüm duruşma öncesi itirazları reddetti ve sanığın gözaltında kalacağı 18 Aralık’a yeni bir duruşma tarihi belirledi.

Savunma, sanığın kefaletini 300.000 €’ya ve 50.000 €’luk kişisel bir teminata çıkarmaya istekli olduğunu söyledi, ancak mahkeme talebi reddetti.

Savunma avukatı adil yargılama sorusunu gündeme getirdi

Savunma avukatı Sotiris Argyrou, müvekkilinin adının basına sızdırıldığını ve henüz mahkemeye sunulmamış bir tanıklık olduğunu belirterek adil yargılama sorusunu gündeme getirdi. Ayrıca müvekkili için bir tercüman talep etti.

Ceza mahkemesinin üç hakimi, sanığın Aralık ayına kadar gözaltında kalması yönündeki kararlarında oybirliğiyle karar verdi.











Başa dön tuşu