Adli OlaylarGüncelInstagramKıbrısManşetYaşam

Operasyon kapsamında iki kadın tutuklandı.. Araştırmalar sonrası dava “çok ciddi” olarak nitelendiriliyor!




Kıbrıs Rum polisinin, AB İnsan Ticareti ile Mücadele Günü‘nde adanın kuzeyi ve Nijerya ile bağlantıları olan iyi organize olmuş bir insan ticareti ve fuhuş çetesini çökertti bildirildi

Operasyon kapsamında iki kadın tutuklandı.. Araştırmalar sonrası dava “çok ciddi” olarak nitelendiriliyor!

Philenews‘in haberine göre adanın güneyinde yapılan gizli bir operasyon kapsamında iki kadın tutuklandı. Haberde, yetkililerin yaptığı ilk araştırmalar çerçevesinde davayı “çok ciddi” olarak nitelendiriyor ve zanlıların daha fazla tutuklama olasılığını dışlamıyor.

Birkaç gün önce tutuklanması gizli tutulan ilk şüpheli, Limasol Bölge Mahkemesi’ne çıktı. Polis, gözaltı emrinin sekiz gün uzatılmasını talep etti.

Kaynaklar, şüphelinin suç ve kabahat işlemek için komplo kurma, insan ticareti, yetişkinlerin cinsel istismarı, kara para aklama, genelev işletme, kadın satma ve fahişelerin istismarı dahil olmak üzere birden fazla suçlamayı itiraf ettiğini bildiriyor. Suçların Ağustos 2022 ile Mayıs 2023 arasında işlendiği düşünülüyor.

Haberde, soruşturmanın 2023 yılında bir kadının çalıntı eşyaları nedeniyle Larnaka’daki Polis şubesine başvurmasıyla başladığı ifade edilirken, kadının sorgulanması sonrasında Kıbrıs’a sahtekarlıklarla getirildiği için cinsel istismara uğradığını ortaya koydu.

Kıbrıs’a adanın kuzeyinden ‘daha iyi bir gelecek’ ümidiyle borçlanarak geldi!

Mağdur, Nijerya’daki bir arkadaşı tarafından 2021’de daha iyi bir gelecek vaat edildikten sonra, adanın kuzeyinden 18 Ağustos 2022’de Kıbrıs’a geldiğini belirtti.

Mağdurun, adanın kuzeyine gelmesini sağlayan şüpheliye 7 milyon naira (yaklaşık 14.000 €) tutarındaki borcunu ödemek için üç ay boyunca fuhuş yapması gerektiği söylendiği belirtiliyor.

Mağdurun pasaportuna adanın kuzeyine varması sonrasında el konulduğu ifade edilirken, daha sonra kaçak yollardan güneye geçirilerek Limasol’daki şüphelinin dairesine götürüldüğü bildirildi. Haberde, Limasol’a varan mağdurun “hizmetleri” için çevrimiçi bir reklam yayınlandığı vurgulanıyor.

Mağdur, kazandığı parayı teslim etmemesi veya çalışmaması durumunda şiddet, tecevüz ve sınır dışı tehditlerine maruz kaldı

Kaynaklar, mağdurun tüm kazancının şüpheliye gitmesiyle birlikte, hareket özgürlüğü olmaksızın şüphelinin Limasol’daki dairesinde tutulduğunu, çalışmayı bırakması veya parayı teslim etmemesi durumda ise şiddet, tecavüz ve sınır dışı edilme tehditleriyle karşı karşıya kaldığını söylediler.

Haberde, mağdurun daha sonra Larnaka’ya taşındığını ancak şüpheliye ödeme yapabilecek kadar para kazanamadığını belirtirken, bu durumun, şüphelinin emriyle başka bir kadının mağdurun eşyalarına ve telefonuna el koymasına yol açtığı ifade ediliyor.

Rum polisi ilk şüpheliyi 9 Ekim tarihinde yakaladı

Polis, 9 Ekim’de Limasol’da birincil şüpheliyi tutukladı ve ikametgahında yapılan aramada kurbanın pasaportunu ele geçirdi. Mağdurun, ilk şüpheliye yaklaşık 5.000 € ve belirli bir takma ad altında “kadın satışı” yaptığı düşünülen ikinci bir şüpheliye 1.000 € ödediği iddia ediliyor. Haberde, ikinci şüphelinin de bugün tutuklandığı bilgisi yer alıyor.

Polise verdiği ifadede, ilk şüpheli şikayetçinin kendisi için fuhuş yaptığını ve Kıbrıs’tan ayrılmasını önlemek için pasaportunu sakladığını itiraf etti.

Yetkililer, şebekenin Kıbrıs’taki faaliyetleri ve uluslararası bağlantıları hakkındaki soruşturma devam ederken daha fazla tutuklamanın gerçekleşebileceğine inanıyor.

Soruşturmalar devam ederken mağdur bir sığınma evine nakledildi.











Başa dön tuşu