Adli OlaylarGüncelInstagramKıbrısManşetSağlıkSiyasetYaşam

Özersay: Bu olayda sorumluluğu olması muhtemel kimse bu soruşturma devam ederken görevde kalmamalıdır




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, ortada birden fazla skandal bulunduğuna, özellikle ailelere evlatlarıyla ilgili olarak bilgi verilmemesini polisin ciddiyetle soruşturması gerektiğine vurgu yaparak “bu skandal basına yansımamış olsaydı muhtemelen ailelere hiç bilgi verilmeden bu konunun üzerinin örtülmesi yoluna gidilecekti, konuyu bu şekilde kapatacaklardı ki bu işlenen suça ortak olmaktır, suç iştirak etmektir” ifadelerini kullandı

Özersay: Bu olayda sorumluluğu olması muhtemel kimse bu soruşturma devam ederken görevde kalmamalıdır

Özersay açıklamasında “bu olayda doğrudan yahut dolaylı olarak sorumluluğu olması muhtemel kimse bu soruşturma devam ederken görevde kalmamalıdır. Bir kez daha vurguluyorum Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir” dedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aile ısrarcı olmasa ve olay basına yansımasa öyle görünüyor ki konu kapatılacaktı”

“Bu bebeklerden bir tanesi hayatını kaybetmemiş olsaydı veya aile ısrarcı olmamış olsaydı ya da konu basına yansımamış olsaydı öyle anlaşılıyor ki bebekler tedavi edilecek ve konu kapatılacaktı. Bu, ailelere bilgi vermemiş olmalarından, hatta ailelerin bu durumu basından öğrenmelerinden bellidir…

Sizce öyle bir durumda Sağlık Bakanı aileleri çağırıp “kusura bakmayın böyle bir hata oldu ama evladınız şimdi iyidir” diyecek miydi? Kesinlikle hayır, olayın üzerini örteceklerdi. Bakan dün itiraf etti: “Polis bizden açıklama yapmamamızı, bilgi vermememizi istedi” şeklinde bir bahane ortaya attı.

“Bir kere basına açıklama yapmakla ailelere bilgi vermek aynı şey değildir”

Oysa hasta hakları açısından da insan hakları açısından da ceza hukuku açısından da bu kabul edilemez bir şeydir. Bir kere basına açıklama yapmakla ailelere bilgi vermek aynı şey değildir. Ailelere bilgi verilmedi çünkü eğer bu olay duyulmamış, basına yansımamış olsaydı çok büyük ihtimalle konuyu kapatacaklardı.

Polisin soruşturmasında ailelere bilgi verilmemiş olması konusunun üzerinde özellikle durması, bunu atlamaması gerekir. Bu kadar saat ailelere bilgi verilmemiş olması suçu ve suçluları gizlemek maksadıyla tercih edildiyse bu suç ortaklığını, suça iştirak etmeyi beraberinde getirir.

“Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir”

Bu olayda doğrudan yahut dolaylı olarak sorumluluğu olması muhtemel kimsenin bu soruşturma devam ederken görevde kalmaması gerekir. Bir kez daha vurguluyorum Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir”.











Başa dön tuşu