DünyaManşet

TC İçişleri Bakanı Soylu: İstiklal Caddesi saldırısının faili yakalandı

Türkiye Cumhuriyeti (TC) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul‘daki İstiklal Caddesi saldırısında “bombayı bırakan kişinin” gözaltına alındığını duyurdu. Soylu, saldırıdan PKK/PYD‘yi sorumlu tuttu

Soylu: Eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler

Saldırıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Soylu, “Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Son dakika haberi: Bakan Süleyman Soylu açıkladı! Taksim İstiklal  Caddesi'ne bombayı bırakan saldırgan (bombacı) yakalandı

Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı” dedi. Soylu, “Eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir” diye ekledi.

“Üç aileden ikişer kayıp yaşandı”

Saldırıda üç aileden ikişer kayıp yaşandığını belirten Soylu, patlama nedeniyle 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın yaşamını yitirdiğini söyledi.

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi yaralandı -  Gazete Karınca

Saldırıda yaralanan 81 kişiden 50’sinin taburcu edildiğini açıklayan Soylu, “Bunların bir bölümü kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonra hepsi evlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. Yine diğerleri tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenab-ı Allah’tan şifa diliyorum” dedi.

“Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var”

TC İçişleri Bakanı Soylu, ilk bulguların, bombalı saldırının arkasında PKK’nın Suriye kolu olarak değerlendirilen PYD olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlama dünya basınında - Son dakika dünya  haberleri – Sözcü

“İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var” diyen Soylu, “Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü. Ve tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sözde müttefiklerimizin (ABD’nin) herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır”

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama! - medya.com.tr

PYD konusundaki tutumu nedeniyle ABD‘ye eleştiri getiren Soylu, “Özellikle bize dost gibi görünen, tüm teröristleri ya kendi ülkesinde saklayan veya işgal ettiği alanlarda, hüküm sürdüğü alanlarda teröristlere hayatiyet veren, onlara kendi senatolarından resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır” dedi.

TAKSİM İSTİKLAL CADDESİ'NDE PATLAMA.. ÖLÜ VE YARALILAR VAR – Varış Haber –  Antalya Haber, Antalya Haberleri

“Yakın bir zamanda ortaya çıkacak ve görülecektir Allah’ın izniyle”

TC İçişleri Bakanı, “Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah’ın izniyle” açıklamasında bulundu.

Kaynak: DW Türkçe, DW/CÖ,BK











Başa dön tuşu