DünyaManşet

MHP’li ilçe başkanına ait hatta, ‘İstiklal Caddesi bombacısı’ ile telefon trafiği







İstanbul İstiklal Caddesi‘ndeki bombalı saldırı sonrasında ifadesi alınanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu ortaya çıktı

MHP’li ilçe başkanına ait hatta, ‘İstiklal Caddesi bombacısı’ ile telefon trafiği

Emniyet Müdürlüğü‘nün, İlhan’ın üzerine kayıtlı telefon hattından, ‘saldırıyı gerçekleştiren’ Ahlam Albashır ile görüşme trafiği tespit ettiği ve bu nedenle İlhan’ı ifadeye çağırdığı öğrenildi. İlhan, T24’ün sorusu üzerine, “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, gözaltına alınanların sayısının 50’ye ulaştığı aktarlanlar arasında.

Edinilen bilgiye göre Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet, İlhan’ı ifadeye çağırdı.

İlhan: Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar

İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi. T24’ün sorusunu yanıtlayan İlhan, ifadeye çağrıldığını doğruladı. İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine de; “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından” dedi. İlhan, “Nasıl bir oyun oynandı?” sorusu üzerine de “Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum” ifadesini kullandı.

Kaynak: T24















Başa dön tuşu