DünyaInstagramSiyasetSürmanşet

Zaharova: Tepkimiz sert ve ölçülü olacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere‘nin Rus diplomatik temsilciliğiyle ilgili kararına sert ve ölçülü yanıt verileceğini bildirdi

Cleverly: Rusya, devam eden düşmanca eylemlerle Avrupa’yı bölebileceklerini düşünüyor

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly dün X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımla, “Rusya, devam eden düşmanca eylemlerle Avrupa‘yı bölebileceklerini düşünüyor” diyerek, kimliğini açıklamadıkları bir Rus istihbarat görevlisini sınır dışı ettiklerini ve Rus diplomatların İngiltere’de kalabilmelerini sağlayan diplomatik vize süresine sınırlama getirdiklerini açıkladı.

Bunun üzerine yazılı açıklama yapan Mariya Zaharova, İngiltere’nin Rusya’yı, başkent Londra‘daki depolarında yangın çıkmasıyla suçladığını, bu gerekçeyle de Rusya’ya karşı önlemler aldığını belirtti. Zaharova, bunun “kabul edilemez” olduğunu vurguladı.

İngiltere İçİşleri Bakanı – James Cleverly

Zaharova, “İngiliz yönetiminin bu eylemleri, İngiltere’nin Rusya’ya karşı önyargısı ve düşmanlığını doğruluyor. Londra’yı, dostça olmayan herhangi bir eyleme kaçınılmaz olarak orantılı bir yanıt verileceği konusunda defalarca uyardık. Tepkimiz sert ve ölçülü olacak” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu