DünyaGüncelInstagramSporSürmanşetYaşam

1990’da İtalya’da gerçekleşen Dünya Kupası’nda 6 golle Altın Ayakkabı ödülü kazanmıştı!


1990 Dünya Kupası‘nda ünlenen İtalyan futbolcu Salvatore ‘Toto’ Schillaci 59 yaşında öldü

1990’da İtalya’da gerçekleşen Dünya Kupası’nda 6 golle Altın Ayakkabı ödülü kazanmıştı

Schillaci, İtalya’nın ev sahipliği yaptığı turnuvada beklenmedik bir şekilde altı golle en çok gol atan oyuncu olarak Altın Ayakkabı ödülünü kazandığında ulusal bir kahraman haline geldi. Ayrıca İtalya’nın yarı finalde elenmesine rağmen turnuvanın en iyi oyuncusu olarak Altın Top ödülünü kazandı.

Kulüp kariyerine Messina’da başlayan Schillaci, İtalyan devleri Juventus ve Inter Milan’da oynadı. İtalya formasıyla 16 maçta forma giydi ve ülkesi adına toplamda yedi gol attı.

Juventus, eski forvetine övgüde bulunarak şunları söyledi: “Toto’ya hemen aşık olduk. Arzusu, hikayesi, o kadar harikulade tutkulu olması ve oynadığı her maçta bunu gösterdi”

Schillaci’nin Dünya Kupası yolculuğu, Avusturya’ya karşı yedek olarak attığı bir golle başladı. Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı yedek kulübesinden bir kez daha göründükten sonra, Çek Cumhuriyeti’ne karşı ilk maçına çıktı ve önde Roberto Baggio ile ortak oldu.

Olağanüstü turnuvada, Uruguay ve İrlanda Cumhuriyeti’ne karşı eleme aşamalarında kritik gollerle devam etti.

Schillaci’nin golüne rağmen İtalya, Yarı-Finalde Arajantin’e elenmişti

İtalya, yarı finalde Schillaci’nin açılış golüne rağmen Arjantin tarafından penaltılarla elenmesine rağmen, İngiltere’ye karşı üçüncülük play-off’unda turnuvanın altıncı golüyle Altın Ayakkabı’yı garantiledi.

Serie A, Schillaci’yi “İtalya’daki 1990 Dünya Kupası’nın büyülü gecelerini aydınlatan bir şampiyon” olarak övdü ve onun yükselişinin “Serie A’da oynama hayalini kovalayan birçok genç için bir ilham kaynağı olduğunu ve olmaya devam edeceğini” belirtti.











Başa dön tuşu